Kutlu Doğum Programı Ulvi Duyguların Coşkusuyla Geçti

0
128

kutlu doğum haftası4İskenderun İlçe Müftülüğü tarafından, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın konuşmacı olduğu konferans düzenlendi. Atatürk anıtında gerçekleştirilen ‘Kutlu Doğum’ haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde binlerce vatandaş katılımıyla gerçekleştirilen program ilgi gördü.

Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyigit, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Hatay İl müftüsü Hamdi Kavillioğlu, İş adamları, protokol üyeleri, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş düzenlenen programa katıldı.

Millet Camii İmam-Hatibi Mehmet Bilir’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda açış konuşmasını İskenderun İlçe Müftüsü Mehmet Taştan yaptı. Taştan, bugün burada bulunanların ne kadar şanslı olduğunu belirterek; “Allah’a şükürler olsun ki, bu ayda kutlu doğum gününü kutluyoruz. Güzel İskenderun’da halkımızın da katılımı ile muhteşem bir gece bizleri bekliyor. Bu gecede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

kutlu doğum haftası5

Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Kutlu Doğum haftasının kutlanış sebebine değindiği konuşmasında hoşgörüye vurgu yaparak Yunus Emre’nin ‘Yaratılanı severiz, yaratandan ötürü’ sözünün en güzel yaşandığı yerin Hatay olduğunu söyledi. İl Müftüsü Kavillioğlu; “Baharın tüm esrarengiz güzelliklerinin sergilendiği ay… Kutlu Doğumla taçlanan ay, âlemlerin sevdalısı, yüce Allah’ın sevgilisi, Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.)’in doğduğu kutlu mevsim. O’nu tanıyabilmek ne büyük bahtiyarlık, O’nu anlıya bilmek ne büyük saadet, O’na iman etmek, O’na ümmet olmak ne büyük şeref. İşte bütün bu güzellikleri bir kez daha hissetmek, anlamak ve bu manevi hazzı yaşamak için bu gün burada toplanmış bulunuyoruz. Bu sebeple hayatımızın müstesna bir anını çok ulvi duyguların coşkusu içerisinde geçirmekteyiz. Çünkü Peygamberimiz, Efendimizden bahsediyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Sedat Uçan ve ilahi ekibi ilahiler söylediler. İlçe Müftüsü Taştan, protokole ve programa katılan vatandaşlara kırmızı gül dağıttı. Program, Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet” konulu konferansının ardından Ahmet Hamdi Akseki Camii İmam Hatibi Ali Tel’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle program son buldu.

kutlu doğum haftası6

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here