Kuseyri; “Eğitime Olan Yatırımdan Asla Zarar Etmezsiniz”

0
97

40 Derslikli Okul Binası ve 300 Kişilik Öğrenci Yurdunun İhalesi Yapıldı…

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Hatay Valiliği arasında düzenlenen Hatay İli, 40 derslikli okul kompleksi yapımına ilişkin Yapım İşi İhalesi, Antakya Ticaret Borsası toplantı salonunda gerçekleşti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından, Antakya’ya bağlı Narlıca Beldesi, 4313 parselde bulunan 65.000,00 metrekare arsa üzerinde 40 derslikli okul binası, 300 kişilik öğrenci yurdu ile söz konusu binaların parsel içerisindeki altyapı inşaatlarının ihalesi yapıldı.

21 firmaya davetiye çıkarılan ihaleye Altındağ İnş. San. Taah. Tic.Ltd. Şti, Ekintaş İnş. San. Tic. A.Ş,  Ayyıl İnş. Ltd. Şti, Tema Proje İnş. Tic. Ltd. Şti, İntaş İnş. Taah. Tic. A.Ş ve Bil-Gül İnş. San. Tic. Ltd. Şti.-Ataberk Yapı. San.Tic. Ltd.Şti. iş ortaklığı isimli sadece 6 firma katıldı.

Burada bir konuşma yapan TOBB yönetim kurulu üyesi ve Antakya Ticaret Borsası Mehmet Ali Kuseyri, yapılan her yatırım riskli olduğunu fakat sadece bir yatırımın risk taşımadığını onunda eğitime yapılan yatırım olduğunun altını çizdi. Kuseyri, “İnsana yapılan yatırımdan, eğitime olan yatırımdan asla zarar etmezsiniz. Kazanırsınız. Şehrimiz kazanır, ülkemiz kazanır. Ülkemizin gelecek 100 yılını değil, gelecek bin yılını düşünüyoruz onun için de eğitime önem veriyoruz. Bu okul sadece şehrimiz için bir eğitim tesisi olmayacak, aynı zamanda Antakya’nın en prestijli bir mekanı olacaktır” dedi.

Yetkililerden alınan bilgiye göre ihalenin henüz hiçbir firmaya verilmediğini TOBB tarafından yapılacak değerlendirme ve araştırmalar sonucunda ihaleyi alanın belli olacağı dile getirildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here