Koşu Severlerin Yeni Adresi Hatay Olacak

0
347

Binlerce yıllık geçmişi ile onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış olan Hatay, şimdi de barış için bir araya gelecek misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor. 18 Mart 2018 tarihinde Ali İsmail Korkmaz Vakfı ve Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek Hatay Barış Koşusu’nda adımlar barış için atılacak. Unesco tarafından Gastronomi Şehri ilan edilen ve büyük bir heyecanla 2021 yılındaki Expo Fuarı’na hazırlanan Hatay, sporu ve tarihi bir araya getireceği yepyeni bir yarı maraton ile koşu severlerin karşısında.

Ali İsmail Korkmaz Vakfı ve Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen, Defne Belediyesi ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından da desteklenip, bu yıl ilk kez koşulacak olan Hatay Barış Koşusu’nda 10 ve 21 km’lik parkurların yanı sıra 4 km’lik Halk Koşusu da bulunuyor. Antakya Parkı’ndan başlayıp, ‘dünyada ışıklandırılan ilk cadde’ unvanını taşıyan Kurtuluş’tan geçecek olan koşu, Asi Nehri’nden Habib-i Neccar’a uzanan büyüleyici parkurunda katılımcıları medeniyetlerin zenginliğine taşırken, tarih kokan sokaklar kardeşliğe, dostluğa, birlikteliğe koşanlarla dolacak.

Hatay, ‘Düşlerinde Özgür Dünya’ olanları, yepyeni bir coğrafyada kendi sınırlarını aşarak daha da özgürleşmek isteyenleri bekliyor. Kayıt ve daha detaylı bilgi ‘www.bariskosusu.com’ adresinden temin edilebilir.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here