Kızılay, 12. Toplum Merkezini Reyhanlı’da açıyor

0
317

Suriye Krizi İnsani Yardım Faaliyetleri kapsamında, Uluslararası Kızılhaç-Kızılay Dernekleri Federasyonu tarafından fonlanan ve Kızılay tarafından yürütülen Toplum Merkezi Programı, büyümeye devam ediyor.

Kent merkezlerinde yaşayan sığınmacılara yönelik kurulan ve bugüne kadar Şanlıurfa, İstanbul Konya, Ankara, Kilis, Bursa, İzmir, Adana, Mersin ve Gaziantep’te hizmet veren Kızılay Toplum Merkezlerine Hatay’da bir yenisi daha ekleniyor.

Kızılay’ın 12. Toplum Merkezi Reyhanlı’da, Bağlar Mahallesi Turgay Güdük Sok. Çifte Minare Camii Yanı Numara 4 adresinde 22 Ocak 2018 Pazartesi günü saat 14.30’da hizmete girecek.

Kızılay Toplum Merkezleri, 2015’ten bu yana farklı sosyal ve kültürel etkinliklerle geçici barınma merkezleri dışında yaşayan sığınmacılara ve bölge halkına psikolojik destek, koruma, geçim kaynağı geliştirme ve sosyal uyum çalışmaları yürütüyor.

Hatay Toplum Merkezi’nin açılışını Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, il protokolü, partner kuruluşların temsilcileri ile birlikte gerçekleştirecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here