Kısa Kısa Asayiş Haberleri

0
103

‘Güvercin’ Kavgası: 4 Yaralı!

İskenderun’da, güvercin meselesi yüzünden çıktığı iddia edilen silahlı kavgada aynı aileden 4 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, Murat Y. bir güvercininin Numune Mahallesi’nde oturan Serdar Avcı’nın güvercinlerinin arasına karıştığını ileri sürerek kuşunu istedi. Avcı’nın, güvercini vermemesi üzerine çıkan kavgayı çevrede bulunan vatanadaşlar ayırdı. Olay yerinden ayrılan Murat Y’nin, bir süre sonra pompalı tüfekle geri gelerek Avcı’nın evine doğru ateş açması sonucu aynı aileden Ali, Serdar, Meden ve Hanna Avcı yaralandı. Murat Y. olay yerinden kaçtı. Ambulanslarla İskenderun Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan Ali Avcı’nın durumunun ağır olduğu belirtildi. Polis ekiplerinin Murat Y’yi kısa sürede suç aletiyle yakaladığı, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

Annesini Öldürdü Babasını Yaraladı

Hatay’da lise öğrencisi genç, tartıştığı annesini bıçakla öldürdüğü ve babasını yaraladığı iddiasıyla gözaltına alındı. İddiaya göre, merkeze bağlı Anayazı köyü Sağlık Mahallesi’nde, lise son sınıf öğrencisi T.S. (19) derslerinin kötü olması nedeniyle anne ve babasıyla tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine T.S, annesi N.S. ve babası T.S’yi bıçakladı. Anne N.S. olay yerinde hayatını kaybetti. Ağır yaralanan baba T.S. ise Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesine kaldırıldı. T.S’nin gözaltına alındığı, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Korsan Kitap Operasyonu!

Türkiye genelindeki korsan kitap operasyonlarını yürüten Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği (BASYAYBİR) verilerine göre, 2012 yılında 27 il ve İskenderun ile Tarsus ilçelerinde gerçekleştirilen baskınlarda piyasa değeri 5 milyon lirayı bulan toplam 220 bin korsan kitap ele geçirildi. Konuyla ilgili verilen bilgilere göre, korsan kitap ile ilgili polis ekiplerinin yürüttüğü operasyonlarda büyük şehirlerinde içerisinde bulunduğun 27 il ve İskenderun ile Tarsus ilçelerinde yoğunlaştı. Yapılan baskınlarda, kitapların yanı sıra baskıya hazırlık aşamasında onbinlerce sayfa ve kitap kapağı, matbaa, kapak takma, kaplama, kırma, kesme makineleri ile korsan kitap kalıpları ele geçirildi. Timaş Yayınları’ndan çıkan Nazan Bekiroğlu’nun “Nar Ağacı” isimli roman, ele geçirilen kitaplar arasında ilk sırada yer aldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here