Kış Aylarının Vazgeçilmezi: Yusuf Amcanın Meşhur Kabak Tatlısı!

0
272

İskenderun’da marka haline gelmiş olan Yusuf Amca Sakızlı Dondurmaları Firması, 50 yılı aşkın bir süredir yaptığı kabak tatlılarıyla, İskenderunluların ağzını tatlandırmaya devam ediyor.

Yusuf Amca’nın Meşhur Kabak Tatlısı’nın adeta bir marka haline geldiğini ve kent halkının çok tercih ettiği bir tatlı olduğunu söyleyen Yusuf Amca Sakızlı Dondurmaları Firması Temsilcisi Tevfik Bilen, mesleği babadan aldığını ve oğluna devredeceğini de kaydetti.

Hatay Yöresine Ait Bir Tatlıdır!

Kabak tatlısının yapım aşamalarını anlatan Bilen; “Kabak tatlısı Hatay’a ait bir tatlıdır. Biz bu tatlımızı hijyenik ortamlarda hazırlıyoruz. Kireçle yapılan bir tatlıdır, hazmı çok kolay, içerisinde hiçbir katkı maddesi yoktur.

Kabak bir gün önceden hazırlanıp kirece yatırılmaktadır. Kireçten sonra şekerle kaynatıyoruz, içerisine limon atıyoruz ve şekerlenmesini önlüyoruz. Bir gün dinlendirdikten sonra satışa sunuyoruz.

50 yılı aşkın bir süredir bu işi yapıyoruz. Mesleği babadan aldık inşallah evlatlarımıza bırakacağız.

Kabak tatlısı sadece kışın oluyor. Yazın kabaklarımız alıp depoluyoruz, kışın hazırlıyoruz. Yazın 100 tona yakın kabak alıyoruz ama bunun çoğu çürüyor, fazla koruyamıyoruz. Fiyat artışları da yaşandı, stokçular kabağı saklıyor, kışın bu aylarda satışa sunuyor. O da bizim için iyi bir şey değil. Çünkü bizim pek fazla zam yapmak gibi bir şansımız yok, İskenderun’a hitap ediyoruz.

İlk başladığımızda kabak tatlısının kilosu 40 liraydı, şu an 50 lira oldu. İlk başladığımızda şekerin torbası 225 liraydı şimdi 450 lira, sadece onunla da kalmıyor, bütün ambalaj malzemelerine de zam geldi. İdare etmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here