Kırıkhanlılar Ağaç Kesimine Direniyor

0
123

ağaç kesimine tepki1Tabiatı Koruma Derneği Kırıkhan Şube Başkanı Abdullah Öğünç; “Var Olanı Tahribe Değil, Olmayan Yerde Cennet Gibi Yerler Oluşturmaya Çalışın”

Kırıkhan’daki mesire alanında gerçekleşen ağaç kesimini vatandaşlar engelledi. Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan ve Kırıkhan Halkının tek sosyal alanı olan mesire alanında iddiaya göre okul yapımı için kesilen ağaçlar için vatandaş isyan etti. Cuma günü yer tespiti yapan kesim ekipleri okul yapılacak olan ormanlık alanda bulunan çam ağaçlarını numaralandırarak yine aynı gün kesime başladı.

Kesimin Tabiatı Koruma Derneği Kırıkhan Şube Başkanı Abdullah Öğünç’e haber verilmesinin ardından yetkililerle görüşen Öğünç’ün yoğun çabası ile kesim geçici olarak durduruldu.

Kesim alanına gelen CHP Kırıkhan İlçe Başkanı İsmail Karaoğlan, daha önce de Kırıkhan Devlet Hastanesi inşaatı için binden fazla ağacın kesildiğini, bu ağaçların yerine yeniden ağaç dikileceği konusunda yapılan açıklamalara rağmen sadece yanan yere bazı ağaçlar dikilip bakımsız bırakılarak kurutulduğunu kaydetti.

ağaç kesimine tepki2

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Hatay Şubesi Yönetim Kurulu adına konu hakkında açıklama yapan Kırıkhan Şube Başkanı Abdullan Öğünç ise açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“1960’lı yıllarda ağaçlandırılarak günümüzde hem Kırıkhan Halkına hem de binlerce canlıya ev sahipliği yapan Kırıkhanlıların tek nefes alma mekanı olan mesire yerinden geçtiğimiz yıllarda Hastane inşaatı dolayısı ile 1347 ağaç kesilmişti. O dönemde derneğimiz tarafından bu alanın kent ormanı olma teklifi halen gündemdedir.

Yine o zaman gündeme gelen Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 200 dönümlük yer tahsisi talebine itirazımızı 2012’ye 07 tarihli dilekçemiz ile Orman Genel Müdürlüğüne yapmış, aynı kurumun 2012/528 sayılı cevabi yazısında bölgeye hastane haricinde farklı bir yatırımın söz konusu olmadığı tarafımıza bildirilmişti. Aradan geçen dört yıllık süre içerisinde birileri Kırıkhan’ı nefessiz bırakmak adına kararlı adımlar ile ilerleme kaydetmiş olmalı ki 35 çam ağacı kesildi, en az 600 tane kesilmesi için işaretlenmiş ağaç da müdahalemizle kesimden “şimdilik” kurtarıldı.

ağaç kesimine tepki3

Eminiz ki Kırıkhan’da o okulu yapacak en az on tane yer gösteririz. Kırıkhan gibi ağacı az bir yerde boş bir hazine arazisini alıp gerekten çalışarak cennete çevirmek varken bürokrat ağalar bu memleketin cennetindeki ağaçları kesiyorlar. Ağalar azıcık o koltuk sever bölgelerinizi o çok sevdiğiniz koltuklardan kaldırıp çalışın. Var olanı tahribe değil, olmayan yerde cennet gibi yerler oluşturmaya çalışın. Bizler Kırıkhan’da yaşayan insanlar olarak, Kırıkhan’da okul yapacak onlarca yer olduğunu tekrar ediyor, bu yanlışta ısrarın hassas günlerden geçen, obüslerin patladığı, füzelerin atıldığı Kırıkhan’da bir de ağaç kestirmeme nöbetine sebep olmamasını diliyoruz. Devletimizin koltuklarında oturan ağalar bizi başka işlerle meşgul etmekten vazgeçsinler.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here