Kırıkhan’da Oy Kavgası Kanlı Bitti!

0
74

oy kavgası1Kırıkhan’da muhtar adayı yakınlarının çatışması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, biri ağır 9 kişi de yaralandı. Konuyla ilgili olarak, Hatay Valiliği internet sitesinden bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Elde edilen ilk bilgilere göre 30 Mart 2014 Pazar günü saat 11.45 sıralarında ilimiz Kırıkhan ilçesi Gölbaşı İskan İlköğretim Okulu bahçesinde muhtar adayları arasında oy verme sırası nedeni ile tartışma çıkmıştır. İki tarafın yakınlarının olaya karışması ve tartışmanın büyümesi neticesinde A.Y. isminde bir bayan ve İ.B. isimli bir erkek olmak üzere iki vatandaşımız hayatını kaybetmiş, biri ağır olmak üzere dokuz vatandaşımız da yaralanmıştır.

Bölgede görev yapan güvenlik güçlerinin takviye edilmesi ile taraflar kontrol altına alınarak tartışma sona erdirilmiştir. Gölbaşı köyünde hayat normale dönmüş olup, konu ile ilgili inceleme sürdürülmektedir.”

Akhisar Köyünde de 3 Yaralı Var!

Antakya’ya bağlı Akhisar köyünde, muhtar adayları arasında çıkan bir diğer kavgada ise havaya rastgele ateş açılması sonucu 1’i uzman çavuş 3 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, oy kullanma işlemleri sırasında muhtar adayları arasında tartışma çıktı. Bu sırada havaya rastgele ateş açılması sonucu 3 kişi yaralandı. Yaralananlardan birinin uzman çavuş olduğu öğrenildi.

Hatay Valiliğinin internet sitesinden yapılan açıklamada; “Elde edilen ilk bilgilere göre saat 15.00 sıralarında merkeze bağlı Akhisar köyünde muhtar adayları arasında çıkan tartışmada havaya rastgele ateş açılmıştır. Açılan ateş sonucu iki vatandaşımız ve bir güvenlik görevlisi hafif şekilde yaralanmıştır. Bölgede görev yapan güvenlik güçlerinin takviye edilmesiyle olay kontrol altına alınmış olup, silah kullanan kişilerin belirlenmesi çalışmaları sürdürülmektedir” denildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here