“Kimliği Olan Şehirlerin Marka Olmaya İhtiyacı Yoktur”

0
78

lutfu-savas-9Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Canlı Yayında Konuştu…

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Beyzade FM’de yayınlanan Serkan Uğraş’ın hazırlayıp Ayhan Gümüşsoy’un sunduğu ‘Haftanın Dosyası’ adlı programın canlı yayın konuğu oldu. Hatay’ın gündemine dair önemli gelişmeleri tüm gerçekliğiyle değerlendiren Başkan Savaş, vatandaşlardan gelen sorulara da program boyunca içtenlikle yanıt verdi.

Geçtiğimiz günlerde değişen su fiyatları hakkında düşüncelerini paylaşarak programa başlayan Başkan Savaş, yeni fiyatların Hatay halkına hayırlı olmasını diledi. Meclis’te alınan kararın tüm grupların özverili çalışması sonucu alındığını belirten Başkan Savaş; “Şu anki su fiyatları Türkiye’nin en ucuz fiyatları arasında yer alıyor. Hemşehrilerimize bu hizmeti sunmanın rahatlığını yaşıyoruz” diyerek kararın alınmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Hatay Büyükşehir Belediyesinin altyapı ve üstyapı çalışmaları hakkında da çarpıcı ve samimi açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, kayıp kaçak su oranlarında ciddi bir düşüş oranı yakaladıklarını, bu oranı daha da düşürmek istediklerini ifade etti. Altyapı çalışmalarını bitirmeden üstyapı çalışması yapamadıklarını belirten Başkan Savaş, HBB öncülüğündeki koordinasyon merkezlerinin eşgüdümlü çalıştıklarını ve ürettikleri projeleri tek tek hayata geçirdiklerini sözlerine ekledi.

İlçelere götürülen hizmetlerin aciliyet ve önem önceliğine göre yapıldığını belirten Başkan Savaş, “Hangi ilçemizin ne sorunu varsa önce ona çözüm ürettik. Yeni büyükşehir belediyeleri yatırım hususunda bizi geçemez. Altyapı çalışmalarında ilk sıralarda yer alıyoruz” dedi.

Ulaşım konusunda yaşanan sıkıntıları çözüme kavuşturmak için Türkiye’nin en saygın üniversiteleri ve akademisyenleri ile birlikte çalıştıklarını belirten HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Ulaşım Master Planı ile hem şehir trafiğini rahatlatacaklarını hem de vatandaşların kaliteli ulaşım hizmeti alacaklarını ifade etti.

Hatay’ın ne zaman markalaşacağı sorusuna; “Kimliği olan şehirlerin marka olmaya ihtiyacı yoktur” şeklinde yanıt veren Başkan Savaş; “Biz kentimizin silüetini bozmadan kentimize yeni yapılar kazandırmaya çabalıyoruz. Yüksek binalar inşa etmek şehrin modern yapısına katkı sunmak anlamına gelmez. Hatay, tüm değerleriyle kimlikli bir şehir ve kimlik doğal bir unsurdur” diyerek Hatay’ın tarihi dokusuna ve eşsiz güzelliklerine vurgu yaptı.

“Spora ve Sporcuya Desteğimiz Artarak Devam Edecek”

Programın son bölümünde Hatay’daki sportif başarılara ve yatırımlara değinen Başkan Savaş, Hatay Büyükşehir Belediyespor Kulübü takımlarının ve sporcularının elde ettiği ulusal ve uluslararası başarıların önemine dikkat çekti. Spora ve sporcuya katkı sunmaya her zaman devam edeceklerini belirten HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş; “Amatör ve profesyonel branşlarda mücadele eden takımlarımızın elde ettiği şampiyonluklar ve madalyalar ortada. Basketbol takımımız Hatay’a Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı getirdi ve şu anda Avrupa’nın en üst düzey liginde mücadele ediyor. Yine sutopu, satranç ve voleybol takımlarımız kendi liglerinde zirve mücadelesi veriyor. Bu başarılar kolay elde edilmedi. İnşallah bu başarıyı Hatayspor’da da elde edeceğiz. Takımın borçlarını zaman içinde ödeyerek Hatayspor’u hak ettiği noktaya taşıyacağız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here