Kılıçlar; “Karamsar Olmayacağız, İşimize Bakacağız”

0
70

igc-ziyaret11DASİFED, ATSİAD ve ARİAD’dan İGC’ye Ziyaret

Doğu Akdeniz Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİFED) Başkanı Mehmet Kılıçlar, Akdeniz Tüccar ve Sanayici İşadamları Derneği (ATSİAD) Başkanı Züher Bulgurcu ve Arsuz İş Adamları Derneği (ARİAD) Başkanı Nadir Urcun ile Yönetim Kurulu üyeleri İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ne nezaket ziyaretinde bulundular.

DASİFED Başkanı Mehmet Kılıçlar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı nedeniyle tüm basın mensuplarını kutladı. Kılıçlar, ülkemizin sıkıntılı bir dönem yaşadığını belirterek; “Gazeteciler gerçekten zor bir görev yapıyor. Bilgileri insanlara aktarıyorsunuz, insanları bir şekilde kaynaştırıyorsunuz. Ülkemiz gerçekten çok sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Hem ekonomik, hem siyasi açıdan… En önemli gösterge Dolar. Şu sıralar akşamdan sabaha artıyor. Türk Lirası ile çalışalım diyoruz ama dışa bağlılığımız da var. İsteseniz de istemeseniz de ithalat da ihracat da Dolarla yapılıyor. Gariban vatandaş bu durumda ne yapsın. Sanayici ve işadamları sıkıntıda… Parası olan ne olacak diye rahat değil, olmayan külliyen sıkıntıda. İstihdam güven ister. Güven ortamı olmadıkça, ekonomik problemler çoğaldıkça, siyasi problemler çoğaldıkça yatırımcı yaklaşamıyor.

igc-ziyaret12

Birbirimize sarılmamız lazım, esnek olmamız lazım, sivri dilli olmamak, hoşgörülü olmak lazım diyoruz ama bunu en çok yapması gerekenler bizi yönetenler. Siyasilerin bunları yaparak bizlere örnek olması lazım… TV haberlerini açtığımızda birbirleri aleyhine söylediklerini dinliyoruz. Diliyorum ki siyasiler ayrıştırıcı dili terk ederek bir an önce birleştirici, kucaklayıcı dili kullanırlar. O zaman rahat oluruz. Ama hepimizin de çalışması, bir şeyler yapması lazım. Kaderci olmamak gerekir. Bu kadar olay oluyor, bu kadar şehit oluyor. Bazen insan ‘ne olacak’ diye sorguluyor kendini. Geçen yurt dışından geldiğimde hava alanını bomboş gördüm. Turist gelmiyor. Yurt dışında birçok kişiyi davet ediyorum, ‘sizde bombalar patlıyor’ diyerek çekindiklerini söylüyorlar. Her şeye rağmen karamsar olmamalıyız. İşimize gücümüze bakacağız” şeklinde konuştu.

İGC Başkanı Veysel Cıncık da ziyaret için konuklara teşekkür etti. Cıncık, Türkiye’nin bugüne kadar birçok büyük badireyi atlattığını, bugünlerde yaşanan sıkıntılı durumu da mutlaka atlatacağına inandıklarını belirterek; “Türkiye Büyük bir ülke. İnancımız, bu sıkıntılı günleri de atlatacağımız yönünde. Herkes işini dosdoğru, çabalayarak yaparsa, bundan ülkemiz de milletimiz de yarar sağlar.” dedi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here