Kılıçdaroğlu’nun Konvoyuna Pusu! Ateş Açıldı: 1 Şehit, 2 Yaralı

0
162

kılıçdaroğlu saldırı1CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna Artvin’in Ardanuç ilçesi yakınlarından geçişi sırasında ateş açıldı. CHP’li Erdoğan Toprak, “Pusu olayı var” dedi. İçişleri Bakanı Efkan Ala, konvoyu korumakla görevli araca ateş açıldığını söyledi. Saldırıda 1 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyu Artvin’in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada Yanıklı Köyü yakınlarında saldırıya uğradı. Konvoyun güvenliğini sağlayan araç, ormanlık alanda bir hareketlilik fark etti. Bu hareketliliğin fark edilmesinden çok kısa bir süre sonra ateş açıldı.

CHP liderinin korumaları açılan ateşe anında karşılık verdi, çıkan çatışma bir süre devam etti. Bu sırada Kılıçdaroğlu, araç içinde koruma altında tutuldu ve bir süre sonra Savşat’a doğru yola çıkıldı. Savşat’a geri dönerken Meydancık civarında ikinci saldırının gerçekleşmesi üzerine Kılıçdaroğlu güvenlik amacıyla Karayolları Bölge Müdürlüğü binasına götürüldü.

kılıçdaroğlu saldırı2

1 Er Şehit, 2 Astsubay Yaralandı

Ardanuç İlçesi’ne giderken, saat 14.00 sıralarında Yanıklı Köyü girişindeki dağlık bölgede tepelerden konvoya ateş açıldı. İlk ateşte, konvoyun güvenliğini sağlamakla görevli jandarma aracında bulunan henüz kimlikleri öğrenilemeyen 2 astsubay hafif, sürücü er ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan 3 askerden jandarma er, tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle bir süre devam eden çatışma süresince korumaları Kemal Kılıçdaroğlu’nu güvenlik çemberine aldı. Kemal Kılıçdaroğlu, bir süre Karayolları binasında kalıp durum değerlendirmesi yaptıktan sonra zırhlı araçla sıkı güvenlik önlemleri altında Şavşat’a döndü.

Kemal Kılıçdaroğlu, Şavşat Kaymakamlığı binasına geçti ve burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile görüştü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun konvoyunun geçişi sırasında yaşanan çatışmayla ilgili olarak, Artvin Valisi Muhterem İnce’yi arayarak bilgiler aldı.

kılıçdaroğlu saldırı3

Hatay Milletvekili Dudu’dan Açıklama

Yaşanan olayların ardından, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu’dan bir açıklama geldi Dudu açıklamasında; “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun Artvin’deki konvoyuna yapılan saldırıyı lanetliyorum. Barış, demokrasi ve birlik istedik. Saldırı hedefi olduk! Konvoyu koruyan 1 askerimiz maalesef şehit olmuştur. İnanılmaz üzgünüz, acımız büyük! Şehit olan askerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 2 Astsubay yaralıdır. Yaralı askerlerimize acil şifalar dilerim” ifadelerine yer verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here