KİGA Anaokulu Kayıt Almaya Başladı

0
1830

kiga ana okul1İskenderun ve Arsuz ilçelerinde yaşayan ailelere yönelik hizmet verecek olan, kendi konseptini oluşturan KİGA Anaokulu 1 Eylül tarihinde hizmete girmeye hazırlanıyor. Kuruculuğunu Almanca öğretmeni Burçak Çetin’in yaptığı Anaokulu KİGA Arsuz’un Karaağaç Mahallesi Doğu Akdeniz Sitesi’nde kendi konseptini oluşturarak okul öncesi çocuklara eğitim hizmeti verecek.

KİGA Anaokulu Kurucusu Burçak Çetin, tek başına çıktığı bu yolda inancını, heyecanını, fikirlerini kendisi kadar coşkuyla karşılayan muhteşem insanlardan destek gördüğünü belirterek; “62 günlük hazırlık süresinde yanımda olan aileme ve değerli dostlarıma teşekkür ederim. Anaokulu’muzda beslenmede sadece porselen, cam kullanılacak. Ahşap kaplar sadece kuruyemiş ve kabuklu meyveler için kullanılacak. KİGA’da plastiğe yer yok. Çocuklar masa üzerindeki dönen tablalar sayesinde yemeğine kolayca ulaşabilecekler” dedi.

kiga ana okul2

KİGA Anaokulu adının, Almancada ‘Anaokulu’ anlamına gelen Kindergarten’in kısaltılması, ayrıca oğlu Kuzey ve eşi Gürol’un da baş harflerinden oluştuğunu belirten Burçak Çetin; “Eylülde Karaağaç Doğu Akdeniz Sitesi’ndeki yerimizde eğitim ve öğretime başlayacağız. Teknolojinin kullanılmayacağı bu okulda içsel motivasyonu kazanmış, şükran duygusuna sahip, doğaya ve insana saygılı, günlük yaşam becerilerini kendisi yapabilen, sonsuz hayal gücüyle ‘İNSAN’ yetiştirilecek” diye konuştu.

KİGA Anaokulunda ayrıca oyuncakların tamamının ekolojik olduğunun da altını çizen Çetin; “Taş, ağaç parçaları, keçe, iplikler, yünlerin yanı sıra Almanya’dan getirilen tüm ahşap oyuncaklar için HAPE, BELEDUC gibi markalar tercih edilmiştir. Okulumuzda çizgi film kahramanlarına ve popüler oyuncaklara yer verilmeyecektir. KİGA Anaokulu, ekmek yapan, örgü ören, oyuncak, düğme diken, yemek ve masanın hazırlanmasına ve toplanmasına yardım eden, kilim dokuyan, kilden ilk heykelini yapan, sabreden ve şükreden çocuklar yetiştirmek için hazırlanıyor” şeklinde konuştu.

Bölge insanına yeni bir konseptle okul öncesi eğitim hizmeti vermek için yola çıkan KİGA Anaokulunun bugünden itibaren öğrenci kayıtlarına başladığı bildirildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here