Kentteki Üç Metruk Bina Daha Yıkıldı

0
116

İskenderun Belediyesi ilçe genelinde tehlike arz eden ve görüntü kirliliği oluşturan metruk yerlerin yıkımına devam ediyor. Belediye Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler bu kapsamda, her gün bölge taramaları ve vatandaş şikâyetlerini değerlendirip, metruk yapıların yıkımı gerçekleştiriyor.

İlçede görselliğe ve huzura büyük önem verdiklerini belirten Mamak Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “Daha öncede farklı mahallelerde birçok metruk binayı yıktık. Şimdi de Pirireis ve Dumlupınar Mahallesinde bulunan üç metruk yapıyı daha yıktık. Art niyetli ve madde bağımlılarının barınağı haline gelen bu yapıları sosyal bir sorunun mekânı olmaktan kurtarıyoruz. Tehlike saçan yapıları yıkarak, hem çarpık yapılaşmanın önüne geçiyor hem de görüntü kirliliğini ortadan kaldırıyoruz” diye konuştu.

İskenderun’un şehircilik anlayışına ters düşen, çevre kirliliğine sebep olan ve yanlış amaçlar için kullanılan yıkıntılardan temizlendiğini kaydeden Başkan Seyfi Dingil, yıkım için mahalle sakinlerinin de kendilerine destek verdiğini söyledi.

Terk edilmiş yapıların madde bağımlıları tarafından barınak olarak kullanıldığına işaret eden Seyfi Dingil; “İlçemiz metruk yapılardan arındıkça, hem vatandaşımız rahat nefes alıyor, hem de görüntü kirliliğinin önüne geçiyoruz. Vatandaşımızın huzurunu ön planda tutuyoruz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, çevrelerinde bu tür binalar varsa bize en kısa süre ulaşmalarıdır” diye konuştu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here