Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
70

Mızraklı Mahallesi’ne Ek İçme Suyu Hattı Döşeniyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), ilçelerde mevcut içme suyu kapasitesini arttırmak ve yeni açılan sondaj kuyularının bağlantılarının yapılması için çalışmaların aralıksız sürdüğünü duyurdu. Samandağ ilçesinde yapılan çalışmalar kapsamında içme suyu sorunlarının çözümüne yönelik yapılan sondajın ardından Mızraklı Mahallesinin içme suyu ihtiyacını karşılamak için çalışma başlatan Genel Müdürlük, döşenecek olan içme suyu hattı sayesinde yapılacak takviye ile kapasitenin arttırılarak mahalle genelinde içme suyunun daha rahat iletilebileceğini açıkladı. Toplamda 550 metrelik döşenen içme suyu çalışması ile mahalle sakinlerinin rahata kavuşacağının altını çizen HATSU, içme suyu eksikliklerinin giderilmesi için verilen mücadelenin devam edeceğini ve vatandaş memnuniyetinin ön planda olduğuna dikkat çekti.

Başkan Savaş Kaliteli Hizmet İçin İstişarelerini Sürdürüyor

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hassalı muhtarlarla bir araya gelerek ilçede yapılan ve gelecekte yapılması planlanan hizmetleri masaya yatırdı. HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (HATMEK)’te hizmette çözüm ortaklığı kurduğu, halka en yakın kişiler olan muhtarlarla, gerçekleştirilecek çalışmalar ile ilgili istişarelerde bulundu. Yol yapımlarından, altyapı çalışmalarına; kültür sanat etkinliklerinden eğitime kadar geniş bir hizmet yelpazesiyle Hatay’ı hak ettiği yaşam kalitesine ulaştıran ve bu yönüyle takdir toplayan Başkan Savaş, Hassalı muhtarların talep ve önerilerini aldı.

İçme Suyu Depolarında Bakım Onarım Sürüyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), ilçelerde bulunan terfi istasyonları, su depoları, su kuyularında ve sondaj yapılan bölgelerde bakım ve onarım çalışmaları yapıldığını duyurdu. HATSU mobil ekipleri tarafından yapılan çalışmalar ile ilçelerde oluşan arızaları önlemek ve tesislerin durmaması adına bakım ve onarım yapıldığını aktaran Genel Müdürlük, bu kapsamda tesislerde kullanılan ve paslanarak işlevini yitirmiş panolarda ve enerji kablolarında yenileme çalışması gerçekleştirildiğini açıkladı. İçme suyu gözlerinden evlerimize kadar gelen suyun iletilmesi sırasında kullanılan tesislerin önemine dikkat çekerek bakım onarım işlemlerini aksatmadan devam ettiren İdare, yapılan modernizasyon sayesinde İskenderun ilçesine bağlı Numune Mahallesi’nde bulunan terfi istasyonun ’da ki elektrik panolarının yenilendiğini ve enerji nakil hatlarında bakım yapıldığını aktardı. Teknik arızalar ve sorunlarla karşılaşıldığı takdirde ALO 185 HATSU Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi gerektiğini hatırlatan HATSU, hızlı bir şekilde yapılacak müdahale ile sorunların bertaraf edileceğinin altını çizdi.

Kırıkhan’da Muayene Bacalarında Bakım Çalışması Yapıldı

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), kent genelinde olduğu gibi Kırıkhan ilçesinin muhtelif noktalarında da kanalizasyon bakım ve temizlik çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. İl genelinde oluşan altyapı problemlerini çözüme kavuşturma adına çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirten Genel Müdürlük, bu kapsamda Kırıkhan ilçesine bağlı Aydınlı Mahallesi 675 No’lu sokakta yol seviyesi altında veya üstünde kalan muayene bacalarının yol hizasına getirildiğini bildirdi. Yapılan çalışma sayesinde herhangi bir müdahale anında ana bacaların daha kolay tespit edileceğini ve ulaşımda herhangi sorun teşkil etmeyeceğini aktaran İdare, ayrıca mahallede tıkanarak çöken kanal hattını iptal ederek yerine 150’lik Koruge borularla yeni kanal hattı döşendiğini belirtti. İdare ayrıca, Kırıkhan’ın birçok noktasında tespit edilen parsel tıkanıklıklarının giderildiğini aktararak, altyapıdaki eksikleri tamamlayarak temiz ve yaşanabilir bir il oluşturmak için çalışmaların bütün hızıyla devam edeceğini kaydetti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here