Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
77

İçme Suyu Gözlerinde Bakım Onarım Sürüyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), ilçelerde bulunan terfi istasyonları, su depoları, su kuyularında ve sondaj yapılan bölgelerde bakım ve onarım çalışmaları yapıldığını duyurdu. HATSU mobil ekipleri tarafından ilçelerde oluşan arızaları önlemek ve tesislerin durmaması adına bakım onarım yapıldığını aktaran Genel Müdürlük, bu kapsamda içme suyu gözlerinde oluşan arızaların giderildiğini ve gereken bölgelerde içme suyu hatlarının yenilendiğini aktardı. İçme suyu gözlerinden evlerimize kadar gelen suyun iletilmesi sırasında kullanılan tesislerin önemine dikkat çekerek bakım onarım işlemlerini aksatmadan devam ettiren İdare, yapılan modernizasyon sayesinde İskenderun’a bağlı Bekbele Mahallesi Taşoluk Mevkiinde bulunan su gözünde bakım yapılarak oluşan arızaların giderildiğini ve kayıp kaçağın önüne geçildiğini bildirdi.

Açılan Sondaj Kuyusu Reyhanlı’yı Rahatlatacak

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), içme suyu ihtiyacını gidermek amacıyla yaptığı yeni hat döşemelerinin yanı sıra sondaj çalışmaları ile ilçelerdeki su kapasitelerinin arttırıldığını duyurdu. Hatay genelinde vatandaşlar tarafından gelen talepler ve HATSU ekiplerinin yapmış olduğu tespitler doğrultusunda içme suyu ihtiyacının olduğu bölgelerde çalışma yapıldığını aktaran Genel Müdürlük, yaşam kaynağımız olan içme suyunu daha güçlü ve temiz bir şekilde kullanım sağlanması amacıyla projelerin devam ettiğini bildirdi. Reyhanlı ilçesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren HATSU, Reyhanlı şehir merkezinin su sorununu gidermek amacıyla Yenişehir Mahallesi’nde 270 metre derinliğinde açılan ve saniyede 10 lt. su iletecek olan sondaj çalışmasının tamamlandığını belirtti.

Aşağıokçular Mahallesi’ne Yeni Kanalizasyon Hattı

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), kanalizasyon altyapısını iyileştirme ve kanalizasyon hattı bulunmayan mahalleleri altyapıya kavuşturma adına Hatay genelinde çalışmalarını sürdürüyor. Meskenlerden gelen katı atıkların sağlıklı bir şekilde iletilmesi sırasında kanalizasyon hatlarının önemli bir yeri olduğuna vurgu yapan Genel Müdürlük, özellikle yeni yerleşim alanlarının ileride bir sorun yaşamaması adına yeni döşenen hatların özenle bağlantıların yapıldığını ve hat olmayan bölgelerde kullanılan fosseptik çukurların iptal edildiğini açıkladı. Defne ilçesine bağlı Aşağıokçular Mahallesi’nde yapılan çalışma kapsamında bilgi veren İdare, Atatürk Caddesi üzerinde bulunan bazı meskenlerin altyapıya kavuşması amacıyla 300’lük koruge borular ile 200 metre yeni kanalizasyon hattının döşendiğini ve 2 kepçe 1 kamyon ile 3 personelin görev aldığını bildirdi.

Yayladağı’nda Parke Onarım Çalışmaları Sürüyor

Yayladağı Belediyesi tarafından mahallelerde parke taşı onarım çalışmaları hızla devam ediyor. Yayladağı Belediyesi Fen İşleri Ekipleri Tarafından Alt Yapı Yenilikleri Nedeniyle Bozulan Yollarda Parke Onarım Çalışmaları Hızla Devam Ediyor. Yapılan Açıklamada İlçe Merkezinde Alt Yapıdaki Yenilikler Nedeniyle Bozulan Yollarda Parke Taşı Onarımı Devam Etiği Belirtildi. Kış Giriminde Vatandaşların Rahat Etmeleri İçin Çalışmaların Hızlandığı Kaydedildi. İhtiyaç Görülen Mahallerde Yeni Yollar Açılarak Parke Taşı Döşeme İşlemlerinin de devam ettiği belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi Erzin’in Yollarını Yeniliyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, yeni yol, bakım ve onarım çalışmalarını Hatay’ın 15 ilçesinde gerçekleştirmeye devam ediyor. Ekipler Erzin ilçesinin yıpranmış yollarını onararak modern bir görünüme kavuşturdu. Halkın daha temiz ve güvenli ulaşım sağlamaları amacıyla yol çalışmalarına il genelinde devam eden HBB ekipleri, Erzin ilçesine bağlı Şahin Nedim ile Değirmenler caddelerinde beton asfalt, İsalı Mahallesi meslek lisesi yolunda sathi kaplama ve Şükrü Paşa Mahallesi Özgür Sokak-Karcılar Sokak arasına parke yapımı çalışmalarını tamamlayarak yolları hizmete sundu. Ekipler, yapılan çalışmalar ile halkın daha güvenli bir şekilde ulaşım yapmalarının sağlanacağı gibi trafik kazalarının önüne de geçileceğini ifade etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here