Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
76

kısa-kısa haberlerGÜÇSİAD’dan Başkan Vurucu’ya Ziyaret

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Güçlü Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜÇSİAD) Genel Başkanı Kenan Akdeniz ve GÜÇSİAD Hatay İl Başkanı Sabahattin Uygun’u makamında konuk etti. Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Hatay’ın ülke ekonomisine olan katkısının önemine dikkat çekti. Genel Başkan Akdeniz’le ekonomiye katkı sağlayan lokomotif sektörler ve esnafın daha iyi şartlarda çalışması yönünde yapılan çalışmaların konu edildiği sohbette GÜÇSİAD Genel Başkanı Akdeniz ve Hatay İl Başkanı Uygun, GÜÇSİAD’ın vizyonunun ülkemize güç katacağını, ekonomik ve sosyolojik alanda istikrarı sağlamak için yapılan çalışmaların yanında olacakları mesajı verdiler. Dünya ekonomisi ile rekabet edebilecek bölgesel ve küresel olarak marka değerlerini oluşturup var olanları desteklemenin yanında istihdam sağlayacak girişimlerde bulunmayı kendilerine hedef edindiklerimi ifade eden GÜÇSİAD’lı konuklar, barış, huzur ve kardeşlik ortamını geliştirmek için çalışmalarını sürdüreceklerini belirterek GÜÇSİAD, İhracatın da büyümesi ve gelişmesi yönünde yurt içi ve yurt dışı çözüm odaklı çalışacağını anlattılar. Ziyaretin ardından GÜÇSİAD Genel Başkanı Kenan Akdeniz ve GÜÇSİAD Hatay İl Başkanı Sabahattin Uygun, Başkan Adnan Vurucu ile objektiflere poz verdi.

Acil Müdahale 6 Hayvanın Canını Kurtardı

Samandağ İlçesi Yenimahalle Mezarlığı civarında bulunan bir ahırın çökmesi sonucu 6 dana ölüm yaşam savaşı verdi. Ahır çöktüğü sırada o bölgeden geçen duyarlı eğitimci Eser Paşa, Samandağ Belediyesi ile irtibat kurdu. Samandağ Belediyesi, Hatay Büyükşehir Belediyesi Samandağ itfaiye şubesiyle irtibat kurarak 6 kesimlik dananın hayatı kurtarıldı. Ahır’ı çöken hayvanların sahibi kadının feryatları ve yardım çağrıları Samandağ Belediyesi ve Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Samandağ Şefliğinde Çalışan itfaiyecilerin yoğun çabalarıyla karşılık buldu. Olayı anlatan Eğitimci Eser Paşa; “Yoldan geçerken bir kadının feryatlarla bana doğru koştuğunu gördüm. Ahır çökmüş ve 6 hayvan ahırın altında kalmıştı. Bunun üzerine Samandağ Belediyesini aradım. Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri hemen olay yerine gelerek hayvanların hepsini sağ kurtardı. Emeği gecen herkese teşekkürler” dedi.

Karlısu Mahallesi Fatih Camii’nde Kapsamlı Temizlik Çalışması

Antakya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, şehir genelinde sürdürülen ibadethane temizliği kapsamında Karlısu Mahallesi’nde yapımı tamamlanmak üzere olan Fatih Camii’nde temizlik çalışması gerçekleştirdi. Antakya Belediyesi’nden yapılan açıklamada; kutsal mekânların her daim temiz kalması için sürdürülen hizmet kapsamında kapsamlı temizlik çalışması yapıldığı belirtildi. Açıklamada temizlik çalışmalarının son teknoloji özel temizlik araçları ile yapıldığı vurgulandı.

İbrahim Bahçeci Parkı’nda Revize Çalışmaları Sürüyor

Antakya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri Kuyulu Mahallesi İbrahim Bahçeci Parkı’nda revize çalışmalarını sürdürüyor. Antakya Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada; İbrahim Bahçeci Parkı’ndaki revize çalışmaları kapsamında toprak tesviye işlemi gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca Narlıca Beyazıt Bestami Parkı’nda toprak tesviye, yaya yollarının onarımı gibi çalışmalar gerçekleştirildiği belirtildi.

Samandağ’da Kültür Etkinliği! Yuva Tiyatro Oyunu Sahnelenecek

Samandağ Belediyesini kültür hizmeti olan seçkin tiyatro eserini Samandağlıların beğenisine sunuyor. Çağın korkusu “zenofobiyi” keskin bir dille sorgulayan oyun “Siyah, Beyaz, Renkli” SBR tiyatro topluluğu tarafından yeni sezonda sahneleniyor. Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir seçkin sanat eserlerini Samandağlılarla buluşturuyor. Hatay’ın yetiştirdiği önemli tiyatro sanatçıları arasında yer alan Tuğçe Yolcu, sahne aldığı İstanbul “Siyah, Beyaz, Renkli” tiyatro grubuyla birlikte 12 Şubat Pazar günü Samandağ Belediyesi Yeni Çarşı Salonunda saat 20.00’de sahne alacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here