Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
98

kısa-kısa haberlerHBB, Halk Sağlığını Güvence Altına Alınacak

Hatay halkının güvenli ve sağlıklı bir yaşam sürmesi için çaba sarf eden Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın hassasiyetiyle hareket eden HBB ekipleri, bir büyük projeyi daha hizmete sunmak için gün sayıyor. Yapımına geçtiğimiz aylarda başlanan ve hızla ilerleyen Defne ilçesinin Çekmece Mahallesi’ndeki gıda laboratuarında sona yaklaşıldı. HBB Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, insan sağlığını olumsuz etkileyebilecek maddeler ile kimyasal ve fiziksel analizlerinin yapılacağı laboratuarda tarımsal verimliliği arttırmaya yönelik çalışmaların da yürütülebileceği büyük projeyi Hatay halkına armağan etmek üzere çalışmalarını hızlandırdı. Gelecek nesiller için umut vadeden projeleri birer-birer hayata geçiren Başkan Savaş öncülüğündeki ekipler kentte yaşam kalitesini arttırmaya yönelik hizmetlerini sürdürmeye devam ederken halk sağlığının korunması hususunda hassasiyetle çalışmalar yürütecek laboratuar ise kısa zaman içerisinde Hatay halkının hizmetine sunulacaktır.

Parçalanan Altyapı Hatlarında Yenileme

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), kanalizasyon ve yağmursuyu hatlarının eskimesi ile oluşan arızaların onarımı için çalışmaların Hatay genelinde aralıksız devam ettiğini duyurdu. Hatay’ın bütün ilçelerinde ekipler tarafından özverili bir çalışma gerçekleştirilerek oluşan arızaların çözümünde vatandaş memnuniyetinin ön planda tutulduğunu aktaran Genel Müdürlük, İskenderun ilçesinde yapılan çalışmalar kapsamında gelen şikâyetlere anında cevap verildiğini hızlı bir şekilde müdahale yapılarak vatandaşların rahata kavuşmasının sağlandığını açıkladı. Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler tarafından altyapının sorunsuz bir şekilde işlevini yerine getirmesi amacıyla sahada görev yaptığını bildiren İdare, İskenderun ilçesine bağlı Pirireis Mahallesi’nden kötü koku ve tıkanıklık şikâyeti üzerine yapılan müdahalede hattın parçalandığının tespit edildiğini ve yenilenerek sorunun giderildiğini belirtti.

Antakya Belediyesi’nden Ücretsiz Bağlama Kursu

Antakya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurulan Gençlik Merkezi’nde Bağlama Kursu ile hizmet vermeye devam ediyor. Antakya Belediyesi’nden yapılan açıklamada; Gençlik Merkezi’nde uzman eğitmenler tarafından Bağlama dersleri gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada Bağlama enstrümanı, nota, üfleme teknikleri gibi temel eğitimin yanı sıra gençlerin kendilerini ifade edebilmelerine imkân sağladığı belirtildi. Kurslar hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin Cebrail Mahallesi Cengiz Caddesi üzerinde bulunan Gençlik Merkezi’ni ziyaret edebilecekleri veya 0326 227 22 22 numaralı telefondan bilgi alabilecekleri bildirildi.

HATSU’dan Taşma Sorununa Müdahale

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), vatandaş memnuniyetini önemseyen projelerin ve yapılan çalışmaların Hatay genelinde devam ettiğini duyurdu. Mahallelerde oluşan en büyük sorunların altyapının eski hatlardan oluşması ve bilinçsiz bir kullanım sonrası tıkanıklık oluştuğunu aktaran İdare, meydana gelen tıkanıklıkların ALO 185 HATSU Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi ile anında ekipler tarafından yapılan müdahaleyle sorunların giderildiğini açıkladı. Bu kapsamda Kırıkhan ilçesinden gelen şikâyet ve talepleri değerlendiren HATSU Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, Kurtlusoğuksu Mahallesi eski Antakya yolu üzerinde taşma sorunu bulunan muayene bacalarının kombi aracı yardımı ile açarak altyapı deşarjını kolaylaştırdı. Kurum kuruluş ve meskenlerin altında kurulan fosseptik çukurların dolması sonrasında gelen talepler üzerine çalışma yapıldığını da hatırlatan İdare, Fatih Mahallesi’nde bulunan Cemal Meriç Ortaokulu’nun tıkanan fosseptik çukurunun vidanjör yardımı ile temizlendiğini açıkladı.

HBB Zemin Yenileme Çalışmalarını Sürdürüyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), kentin her köşesinde vatandaşların rahat ve huzurunu gözeterek yeni düzenlemelere devam ediyor. HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı halkın ihtiyaçlarına yönelik yaptığı hizmetler kapsamında Atatürk ve Dayanışma parklarının zeminini yeniledi. Şiddetli yağışlar nedeniyle çukurlaşan ve halka ulaşım güçlüğü yaşatan yolda, parke döşeme çalışması gerçekleştirildi. HBB ekiplerinin özverili çalışmalarıyla kısa bir süre içerisinde yenilenen ve kullanışlı hale getirilen park yolu, vatandaşların hizmetine sunuldu. Dayanışma Parkı’nın yanı sıra Atatürk Parkı yolunda da zemin yenileme çalışması gerçekleştiren ekipler, parke taş döşeme işlemiyle alanı kullanışlı hale getirdi. Her iki parkta da kısmi zemin yenileme çalışmalarını tamamlayan ekipler, il genelinde ihtiyaç duyulan tüm alanlarda çalışmaların devam edeceğini bildirdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here