Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
45

kısa-kısa haber5PKK Sığınaklarında Cephanelik Bulundu

Dörtyol İlçesi kırsalında terör örgütü PKK’ya yönelik sürdürülen operasyonlar devam ederken, iki ayrı sığınakta terör örgütüne ait çok sayıda silah, silahlara ait mermi ve yaşam maddeleri bulunduğu bildirildi. Konuyla ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Dörtyol kırsalında bulunan iki ayrı sığınakta terör örgütüne ait çok sayıda silah, silahlara ait mermi ve yaşam maddeleri bulunduğu bildirildi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Hatay/Dörtyol’da; güvenlik güçlerince icra edilen arazi aramasında tespit edilen, iki ayrı sığınak içerisinde; 1 av tüfeği, 29 av tüfeği fişeği, 1 Biksi makineli tüfek monte hamili, 20 Biksi makineli tüfek fişeği, 30 Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 2 mutfak tüpü, 200 metre su hortumu, bir taşınabilir bellek, muhtelif kıyafet, örgütsel doküman, bol miktarda gıda ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.”

Kırıkhan Belediyesi Temizlik Ekipleri Kül Kaldırma Çalışmalarını Sürdürüyor 

Kırıkhan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri Kırıkhan ilçe genelinde sürdürdüğü temizlik çalışmaları kapsamında ilçe merkezindeki mahallelerde bulunan boş arsalarda genel temizlik çalışmalarının yanı sıra ara sokaklarda soba külü toplama işlemine devam ediyor. Temizlik İşleri Müdürlüğünce yapılan açıklamada; Yüreğin kadar Temiz bir Kırıkhan Projesi kapsamında ilçemiz genelindeki boş arsalarda temizlik işlemleri yapılarak, sokaklara çuvallar içerisinde bırakılan soba küllerinin aralıksız olarak rutin bir şekilde temizlendiği belirtildi. Ayrıca ilçe genelinde Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında kapsamlı olarak sürdürülen yaşlı ve engellilere yönelik kişisel bakım ve ev temizliklerinin gerçekleştirildiği, Cami ve ibadethanelerimiz ile ihtiyaçlar dâhilinde eğitim kurumlarımızda da ‘Yüreğin kadar Temiz Bir Kırıkhan’ için temizlik çalışmalarının rutin olarak devam ettiği ifade edildi.

Sokak Hayvanları HBB’nin Koruması Altında

Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığına bağlı Mezbahaneler, Veterinerlik ve Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü ve Hatay Doğa ve Yaşam Derneği işbirliği ile Antakya, Defne ve Samandağ ilçelerini kapsayan hayvanları besleme etkinliği gerçekleştirildi. Hayvan severler, beslenme etkinliği için Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin belirttiği odak noktalarına soğuk kış günlerinde yardım bekleyen hayvanlar için el birliği ile yola koyularak beslenme odaklarını yerleştirdiler. Zabıta Dairesi Başkanlığı ekiplerinin ve hayvan sever gönüllülerin destekleriyle yaklaşık 900 kilo kırıntı tavuk ile 100 kilo kuru mama beslenme odaklarına bırakıldı. Hatay Doğa ve Yaşam Derneği Başkanı Sinem Karaahmetli, Soğuk kış günlerinin etkisiyle gıdasını karşılayamayan özellikle yavru hayvanların ölebileceğini belirten, bu konuda hemşerilerimiz duyarlılık göstermelerini yemeklerini çöpe atmak yerine temiz bir kap içinde çöp kenarlarına veya beslenebilecekleri uygun yerlere koymalarıyla bir hayvanın canını kurtarılabileceğini dile getirdi. Karaahmetli konuşmasının devamında “Bugüne kadar yaptığımız tüm çalışmalarda bizlere destek olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş’a, HBB Zabıta Dairesi Başkanı Edip Kadıoğlu’na, HBB Mezbahaneler, Veterinerlik ve Gıda Kontrol Şube Müdürü Ahmet Kilisli’ye hayvan sever dostlarım adına teşekkür ederim” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here