Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
97

kısa-kısa haber5İskenderun Belediyesinden Yanan Eve Yardım Eli

İskenderun Belediyesi, ilçe sınırları içinde yardıma muhtaç ailelerin imkânlar dâhilinde desteklerini sürdürüyor. İskenderun Piri Reis Mahallesinde bir evde elektrik kontağından yangın çıktı. Can kaybına yol açmadan söndürülen yangın, evi ve evdeki eşyaları kullanılamaz hale getirdi. Maddi hasar meydana gelen yangına müdahale eden İskenderun Belediyesi ekipleri, evi tahliye ederek, temizlik çalışması yaptı. Öncelikli olarak acil ihtiyaçlar hemen karşılandı. Ardından belediye ekipleri tarafından tavanlar dâhil tüm duvarlar tamamen boyandı. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, yaptığı açıklamada; “İlçemizde bulunan ihtiyaç sahiplerine de elimizden geldiğince yardımda bulunuyoruz. Sosyal Belediyecilik anlayışı ile hareket ediyoruz. Onların acılarını paylaşarak, destek olup, mutlu edebiliyorsak, bu bize yetiyor” dedi.

Belen Kadın Toplum Merkezi’nde Sertifika Töreni

Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında finanse edilen ve Belen Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen “Belen Kadın Toplum Merkezi” projesinin; Dekoratif Ahşap Süsleme, Filografi ve 4-6 yaş Çocuk Eğitimi ve Etkinlikleri kurslarında eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi. Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın’ın misafirler ile birlikte sergiyi gezmesiyle başlayan program, Proje Koordinatörü Yeliz Sevim’in konuşmasını müteakip, sertifikaların kursiyerlere teslimi ile sona erdi. Proje Koordinatörü Sevim konuşmasında, 12 ay sürecek olan projenin 8. ayında olduklarını belirterek eğitimleri biten kurslar hakkında bilgi verdi. Merkezde ‘Dekoratif Tablo Yapımı’ kursunun devam ettiğini, ‘Ahşap Yakma ve Step-Aerobik’ kurslarının da yakın zamanda açılacağını belirterek, Proje kapsamında kursiyerlere kurslar harici kitap okuma, sergi, gezi ve konferans gibi farklı alanlarda faaliyetlerin de yapılacağı bilgisini verdi.

Başkan Vurucu, Kızılay ve TODER’i Ağırladı

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, sivil toplum kuruluşları temsilcilerini makamında ağırladı. Belen Kızılay Derneği Başkanı Abdurrahman Özdemir, Toplumsal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (TODER) Başkanı Ferdane Kekeç, 6 Mayıs Pazar Günü Müftüler Mesire alanında “7’den 77’ye Pikniğe Davet Sepetini Al Gel” etkinliğini sivil toplum kuruluşlarının katkısıyla düzenlediklerini belirterek Başkan Adnan Vurucu’yu etkinliğe davet ettiler. Belen Kızılay Derneği Başkanı Abdurrahman Özdemir ve Toplumsal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ferdane Kekeç ve yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette Belen halkı ile buluşacaklarını belirterek, 6 Mayıs Anneler günü dolayısı ile geniş katılımlı olarak düzenleyecekleri etkinlikte halkla buluşmak ve güzel bir hafta sonu geçirmek için hep birlikte olmayı amaçladıklarını anlattılar. Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, ziyaretten ve davet dolayı mutluluk duyduğunu belirtti ve 6 Mayıs Pazar Günü Müftüler Mesire alanında “7’den 77’ye Pikniğe Davet Sepetini Al Gel” etkinliğine katılacağını ifade etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here