Kent Gündeminden Kısa Kısa Haberler

0
88

gündem kısa2Uzay Çadırı Prime Mall İskenderun’da

Alışverişin ve eğlencenin bir numaralı adresi Prime Mall İskenderun, yine muhteşem bir etkinliğe imza atmaya hazırlanıyor. Açıldığı ilk günden bu yana birbirinden farklı ve eğlenceli etkinliklere imza atan Prime Mall İskenderun Alışveriş Merkezi, bu kez de ziyaretçilerini ‘Uzay Çadırı’ ile buluşturuyor. Prime Card sahipleri 23-29 Eylül tarihleri arasında 100 TL ve üzeri alışverişe 1 kupon, 150 TL ve üzeri alışverişe 2 kupon, 200 TL ve üzeri alışverişe 3 kupon kazanacak. Prime Card sahipleri kazandıkları kuponları 27-28-29 Eylül tarihleri arasında Prime Mall İskenderun’a kurulacak olan Uzay Çadırında kullanabilecek. Muhteşem bir görsel şölen sunacak olan Uzay Çadırı, özellikle minik ziyaretçiler tarafından sabırsızlıkla bekleniyor. Bu muhteşem etkinlikten yararlanmak isteyen herkesi 23-29 Eylül tarihleri arasında Prime Mall İskenderun’a davet ediyoruz. Daha fazla alışveriş yapın daha fazla kazanın.

 Teç-Sen Hatay Şube Başkanı Güven Tazeledi

Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (Teç-Sen) Hatay Şube olağan genel kurulu toplantısında Şube Başkanlığına Hasan Tuncay yeniden seçildi. Şube Başkanlığına yeniden seçilen Hasan Tuncay yaptığı konuşmada, “Yönetim Kurulu olarak eğitim iş kolunda görev yapan eğitim çalışanlarının hak ve menfaatlerinin korunup kollanması için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bizleri bu göreve layık gören tüm üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi. Yapılan Seçim sonucunda;  Şube Yönetim Kuruluna: Hasan Tuncay, Cuma Yaşar, Cuma Karagön, Arif Evgi, Halil İbrahim Arslan, Sedat Kuş ve Orhan Aşık, Şube Denetleme Kuruluna: Mehmet Bayram ŞENGÜL, Döne Pişkin ve Recep Özdemir, Şube Disiplin Kuruluna: Ali Alakuş, Şükran Özdeniz ve Yaşar Demirtaş seçildi.

Yıldırım, Yüksek Gerilim Direğini Devirdi

Dörtyol’da etkili olan yağmur ve fırtınada üzerine yıldırım düşen yüksek gerilim direği devrildi. Otoyol bağlantı yolunda giderken üzerine elektrik teli düşen kamyonet ise devrilerek yan yattı. Dörtyol’da gece geç saatlerinde etkili olan yağmur ve fırtına nedeniyle Çaylı Mahallesi’ndeki yerleşim alanından geçen yüksek gerilim direği devrildi. Bir ev ve narenciye bahçesindeki ağaçlarda hasar oluşurken, TEM Otoyolu bağlantı yolundan gitmekte olan S.Y.’nin (30) kullandığı 31 V 0753 plakalı bir süt toplama merkezine ait kamyonet ise, düşen tellerin altında kalarak devrildi. Yan yatan araç içerisinde bir süre mahsur kalan sürücünün, elektriğin kesilmesiyle çıkartıldığı ve kazayı hafif sıyrıklarla atlattığı belirtildi. Adana’dan gelen TEDAŞ görevlileri, devrilen direği ve yere düşen telleri kaldırma çalışması başlattı. Direğin tellerine yıldırım düşmesi sonucu devrilmiş olabileceğinin tahmin edildiği bildirildi.

Ahmet Atakan İçin Yürüdüler

Yaklaşık iki hafta önce, ODTÜ’deki protestoculara destek için Antakya’da yapılan eylemde hayatını kaybeden 23 yaşındaki Ahmet Atakan için ‘saygı yürüyüşü’ düzenlendi. Ahmet Atakan’ın yaşamını yitirdiği Armutlu Mahallesi’nde toplanan yaklaşık bin kişi, üzerlerindeki siyah tişörtlerle olayın meydana geldiği caddeden mezarlığa kadar yürüdü. CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl’ün yer aldığı yürüyüşe Atakan ailesinin yanı sıra Abdullah Cömert ve Ali İsmail Korkmaz’ın annesi da katıldı. Yürüyüş Ahmet Atakan’ın ağır yaralı halde bulunduğu Gündüz Caddesi’nde yere karanfiller bırakılarak başladı. Yürüyüşte Ahmet Atakan ile birlikte Abdullah Cömert ile Ali İsmail Korkmaz’ın fotoğrafları taşındı. Uğur Mumcu Alanı’ndan devam eden yürüyüş Çekmece Beldesi’nde bulunan Ahmet Atakan’ın kabrinin olduğu mezarlıkta son buldu. Yürüyüşe katılanlar tarafından mezara kırmızı karanfiller bırakıldı. Mezar başında Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan, Abdullah Cömert’in annesi Hatice Cömert ve Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz bir araya gelerek gözyaşı döktü.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here