Kemal Düz ve Nermin Ünsel Ekin Gazetemizi Ziyaret Etti

0
512

gazete ziyaret1Geçtiğimiz gün kentimize gelerek Ayna Kültür ve Sanat Derneğinde söyleşi programına katılmak ve kitaplarını tanıtmak üzere kentimize gelen Kemal Düz ve Nermin Ünsel Ekin, gazetemize de ziyarette bulundular.

Ayna Kültür ve Sanat Derneği Kurucularından, kentimizde yıllarca Ferda Kitabevi işletmeciliğini yaparak pek çok yazarı, düzenlediği imza günleri ve söyleşilerde İskenderunlu okur severlerle buluşturan, uzun bir dönem gazetemizde yazıları da yayınlanmış olan Kemal Düz, beraberinde Nermin Ünsel Ekin ile birlikte gazetemizi ziyaret etti. Gazetemiz sahibi Rızkullah Terbiyeli tarafından karşılanan konuklar, hoş bir sohbet gerçekleştirdi.

Uzun yıllar İskenderun Gazetesi, Ses Gazetesi ve Hatay Keşif Dergisinde yayınladığı yazıları derleyerek hazırladığı ‘Bir Başka Dünya Hatay’ isimli kitabını Terbiyeli’ye imzalayarak armağan eden Kemal Düz, İskenderun’un kendisinde ayrı bir yeri olduğunu bu yüzden ‘Bir Başka Dünya Hatay’ isimli kitabını hazırladığını söyledi.

gazete ziyaret2

Ziya Ünsel’in kaleme aldığı ‘Acı Deniz’ ve ‘Mutlu Güney’ isimli kitapları okurlarıyla buluşturmak adına Ziya Ünsel’in kızı Nermin Ünsel Ekin ile birlikte uzun çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydeden Kemal Düz; “Ziya Ünsel hem Anadolu’yu gezmiş hem de yüzlerce kitap okumuş ve dolayısıyla çok güzel ve etkin bir kalemi var. Yazdığı kitapları mutlaka okuyucuyla buluşmalı diye düşündük. Nermin Hanımla konuşup Ziya beyin İskenderun ile ilgili yazmış olduğu kitabını yayınlama kararı alık. Uzun çalışmaların ardından kitabı okurlara ulaştırdık. Kitap 1939 yılından sonraki Hatay’ı İskenderun’u anlatıyor. Hatay’dan hoşgörü ve medeniyet kenti olarak bahsediyor. Ayrıştırıcı değil birleştirici bir yapısı olduğunu, güzelliklerini, coğrafyasını anlatıyor. Ziya Ünsel’in gözüyle Hatay. Bu kitabın tarih yazıcılara önemli bir kaynak olacağı kanısındayız” dedi.

‘Acı Deniz’ ve ‘Mutlu Güney’in yazarı Ziya Ünsel’in kızı Nermin Ünsel Ekin de babasından ve onun yazdığı kitaplardan, deniz aşkından söz etti. Nermin Ünsel Ekin; “Ben Malatya doğumluyum. Malatya’da yaşarken İskenderun, Arsuz ve Soğukoluk’a çok sık gelirdik. Babam tam bir deniz aşığıydı ve biz sadece balık yemek için İskenderun’a gelirdik. Buraların aşığıydı” dedi.

Babasının kitabını kısaca özetleyen Ekin; “Okuyucular kitabı okurken, geçmişin izlerini sürecek, günümüz karmaşasından uzaklara dalıp gidecekler” dedi. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here