Kaymakam Soytürk Basın Kuruluşu Ziyaretlerini Sürdürüyor

0
180

“Basın, Vatandaşlarımız İle Devlet Kurumları Arasında Köprü Vazifesi Görmektedir”

İçişleri Bakanlığı’nın 20 Haziran 2017 tarih ve 2017/260 sayılı kararı ile 21 Haziran 2017 tarih ve 30103 sayılı Resmî Gazete de yer alan atama kararları doğrultusunda İskenderun Kaymakamlığına asaleten atanan ve bu görevi üç aydır layıkıyla sürdüren İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, kent genelinde ziyaretlerini sürdürüyor.

Gerek okul ve gerekse kurum ziyaretlerinin yanında basın kuruluşlarını da ziyaret eden Kaymakam Soytürk, İskenderun’da görev yapan herkesi bizzat tanımak istediğini söyledi.

Bu kapsamda geçtiğimiz gün kentimizde günlük olarak yayın yapmakta olan Güney Gazetesi ve Ses Gazetesine birer nezaket ziyaretinde bulunan Kaymakam Soytürk, gazete çalışanlarıyla, çalışma koşulları ve kent ile ilgili sohbetler etti.

İlk olarak Güney Medya Grubu’nu ziyaret eden Kaymakam Soytürk’ü Güney Medya Grubu Genel Koordinatörü Yılmaz Akpınar ve gazete haber muhabirlerinden Mustafa Topal ve Cuma Keseroğlu karşıladı. Ziyaretten son derece memnuniyet duyduğunu belirten Yılmaz Akpınar, Kaymakam Soytürk’e İskenderun halkının büyük sevgi ve saygı duyduğunu belirtti. Akpınar, kentimizin menfaatine olan her konuda destek vereceğini kaydeden Recep Soytürk’e görevinde üstün başarılar diledi.

Basının yöneticiler ve halk ile bir köprü oluşturduğuna dikkati çeken İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, bu kapsamda kentimizde günlük olarak yayın yapan Güney Gazetesi’ni de yakından takip ettiğini söyledi. Güney Gazetesi’ne başarılar dileyen Kaymakam Soytürk; “Önceliğimiz eğitim ve güvenliktir. Görev yaptığım yerlerde buna çok dikkat ederim ve eğitimin kalitesini ve çıtasını en yüksek seviyelere çıkarmak için çalışırım” dedi.

Karşılıklı sohbet havasında geçen ziyarette karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Kaymakam Recep Soytürk, daha sonra Ses Gazetesi’ni ziyaret etti. Ses Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Sadet Berkyürek tarafından ofis girişinde karşılanan Kaymakam Recep Soytürk, baskı bölümündeki çalışmaları yerinde inceledi. Hoşsohbet ortamında gerçekleşen ziyarette, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Sadet Berkyürek, Cumhuriyet Gazetesi Temsilcisi Akın Bodur, Muhabir Burak Milli ile Sayfa ve İnternet Editörü Berkay Arıkan hazır bulundu.

Ses Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ayşe Figen Arlı’nın rahatsızlığından dolayı hazır bulunamadığını ifade ederek sözlerine başlayan Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Sadet Berkyürek, nazik ziyaretinden dolayı Kaymakam Recep Soytürk’e teşekkür etti. Berkyürek, Ses Gazetesi’nin çalışma ekibini tek tek tanıtarak, gazetenin kuruluşu ve işleyişi hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

İlçemizin gerek ekonomik, gerekse sosyal olarak geldiği noktada sivil toplum örgütlerinin yanı sıra basın kuruluşlarının katkısının azımsanmayacak derecede büyük olduğunu ifade eden Kaymakam Soytürk, bu bilinç ve anlayış çerçevesinde İskenderun’u daha iyi tanımak ve İskenderun’daki gelişmeleri daha iyi takip edebilmek amacıyla basın kuruluşlarını ziyaret ederek, değerli basın mensuplarımız ile istişarede bulunmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

İskenderun’un barış ve hoşgörü timsali bir ilçe olmasının yanı sıra, sanayi, ticaret, ekonomi potansiyeli, tarihi ve kültürel yapısı ile kadirşinas halkı bakımından da güzide bir ilçe olduğunu vurgulayan Kaymakam Soytürk, İlçemizde meydana gelen ekonomik ve sosyal gelişmelerin nabzını tutan ve vatandaşlarımız ile devlet kurumları arasında köprü vazifesi gören çok değerli basın mensuplarımızın, mesleki ilke ve esaslar çerçevesinde objektif ve tamamen kamu yararına icra ettiği çalışmalarından dolayı da müteşekkir olduğunu belirtti.

Kaymakam Soytürk, tüm basın mensuplarına habere ulaşma ve haberi kamuoyuna ulaştırma çabalarında başarılar dilerken, kamu kurum ve kuruluşlarımız ile yerel idarecilerimiz arasında işbirliği ve koordine oluşturarak,  çok değerli halkımızın da desteği sağlanmak suretiyle İskenderun’u hep birlikte daha ileri seviyeye taşımanın gayreti içinde olacaklarını ifade etti. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here