Kaymakam Aydın’a Ahilik Kaftanı

0
91

esnaf odaları1“Ahilik Kültürü Haftası” nedeniyle Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Kadir Teksöz, İskenderun, Belen Birlik Başkanı ve İskenderun’da faaliyet gösteren oda başkanlarıyla İskenderun Kaymakam Vekili Abdulaziz Aydın’ı makamında ziyaret ettiler.

70 meslek odası ile Hatay’da faaliyet gösterdiklerini söyleyen Odalar Birliği Başkanı Teksöz, “Geçmiş yıllardan gelen ahilik kültürünü yaşatmak düşüncesi ile hareket ediyoruz. Ahiliğin özünde birlik, beraberlik ve kardeşlik vardır. Bizlerde onu ilimizde yaşatıyoruz. Dün (Önceki gün) Antakya’da gerçekleştirdiğimiz ahilik etkinliğinde siyasi parti temsilcileri bir araya gelip el ele verdiler. Bu birlikteliğe vesile olduğumuz için mutluyuz. Umarız bu birliktelik devam eder” dedi.

esnaf odaları2

Sohbet ortamında gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İskenderun Kaymakam Vekili Aydın; “Bu geçmişten gelen çok önemli bir geleneğimizdir. Esnafın; dostluk, dürüstlük ve iyi ahlakın sembolüdür ahilik. Ticarette insan değerlerini ön planda daha fazla tutmak gerekir. Sizlere bereketli ve helal kazançlar diliyorum” diye konuştu.

Odalar Birliği Başkanı Teksöz, konuşma öncesi Kaymakam Aydın’a çiçek takdim edip, ahilik kaftanı giydirdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here