Kavilllioğlu; “İsrafların En Önemlisi Zaman İsrafıdır!”

0
99

Hatay Müftüsü Asr-ı Saadet Sohbetleri’nde İsraf Konusunu Anlattı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Hatay Şubesinin geleneksel olarak düzenlediği Asr-ı Saadet Sohbetlerine bu hafta konuşmacı olarak Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu katıldı. “Asr-ı Saadet Sohbetleri” etkinliği AGD Antakya Temsilciliği Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Hatay Müftüsü Hamdi Kavillioğlu konuşmasında, Kur’an-ı Kerim ve Hadis-i Şeriflerden örnek vererek “İsraf” konusunu anlattı.

Kur’an-ı Kerim’de İyi bir Müslüman’ın tarifine baktığımızda “onlar israf etmezler, cimrilikte yapmazlar” ayetine dikkat çeken Kavillioğlu, İslam’da her şeyin bir ölçüsü olduğunu belirterek; “Bu ölçü aşıldığında israf olur sıkıntılar başlar” dedi.

Kredi kartı kullanımının sakıncalarına da değinen Kavillioğlu; “Kredi kartı kullanımında peşin ödeme yapılmadığı için sanki başkası ödüyor gibi gereksiz fazladan alışveriş yapılarak israf yapılıyor. Daha sonra ödeme sıkıntısı yaşayan ailelerde huzursuzluklar baş gösteriyor” diye konuştu.

Son olarak her nimetten hesaba çekileceğimizi hatırlatan Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, fayda vermeyen şeylerden uzak durulması gerektiğini ifade ederek; “Zaman israfı”na dikkat çekti. Günümüzde israfların en önemlilerinden biri de “zaman israfı”dır. Ömrü boş yerlerde gereksiz şeylerle harcayarak zamanımızı israf etmeyelim” şeklinde konuştu.

Katılımcıların sorularının cevaplandırılmasının akabinde Asr-ı Saadet Sohbet programı hatim duası ile sona erdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here