Karşı Çıktıkları Anayasa Mahkemesi’nde Bir Gün El Pençe Divan Duracaklar!

0
282

mevlüt dudu (14)Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a Karadeniz’den Tepki Verdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ile Parti Meclis Üyesi Ali Öztunç, Parti Meclisine seçilmelerinin ardından il ve ilçe parti örgütlerine yaptıkları teşekkür ziyaretleri kapsamında Zonguldak, Düzce, Bartın ve Karabük’te temasta bulundular.

Görüşmelerin ardından düzenlenen basın toplantılarında son gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül’ün tahliye edilmesine hükmeden Anayasa Mahkemesi kararını tanımadıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a yönelik; “Biz de sizi tanımıyoruz. Bir gün karşı çıktığınız Anayasa Mahkemesi’nde Yüce Divan’da yargılanırken el pençe divan duracaksınız” dedi.

CHP’li Vekiller Dudu ve Öztunç, geçtiğimiz hafta içinde CHP Düzce ve Zonguldak İl Örgütü ile Alaplı, Ereğli ve Gülüç ilçe örgütlerini ziyaret ettiler. Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile de bir araya gelen CHP’li vekiller, kentin sorunları hakkında bilgi aldılar, daha sonra Karabük ve Bartın CHP İl Başkanlıklarını da ziyaret ettiler.

Anayasa Tartışması Başkanlık Hevesine Endeksli

Ziyaretler çerçevesinde gündemi değerlendiren Hatay Milletvekili Dudu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Anayasa Mahkemesi ile ilgili yaptığı açıklamayı eleştirerek, bu zihniyete sahip insanlarla yeni Anayasa yapılamayacağını kaydetti. Dudu; “Şu anda yaşanan Anayasa tartışması, sadece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başkanlık hevesine endekslidir. 12 Eylül faşizminin ruhunu taşıyan Anayasa’ya baştan beri karşıyız. Ancak Başkanlık hevesi ile parlamenter sistemin tartışma konusu yapılmasına ön açmayız” mesajı verdi ve Anayasa’nın ilk dört maddesine dokundurtmayacaklarını vurguladı.

mevlüt dudu (15)

Anayasal bir kurum olan Anayasa Mahkemesini tanımadığını söyleyen Recep Tayyip Erdoğan’a destek veren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın, Can Dündar ve Erdem Gül’ün tahliyesini ‘Anayasa ihlali’ olarak nitelemesine de karşı çıkan Dudu; “Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hukuk Fakültesi’nden nasıl mezun olmuştur? Anayasa Mahkemesi kararını tanımamak, beyin kanamasıdır. Bir gün tanımadıkları Anayasa Mahkemesi’nde Yüce Divan’da yargılanırken, el pençe divan duracak ve yaptıklarının hesabını verecekler!” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Modern Kölelik Tasarısına Tepki

CHP’li vekiller ayrıca taşeronlaşmayı özendiren, işçi haklarını tırpanlayan ve kiralık işçi sistemini getiren tasarıya da karşı çıkarak, Türk-İş’in bu konuda başlattığı imza kampanyasına Ereğli’de destek verdiler.

Tasarıyı ‘modern kölelik kanun tasarısı’ olarak nitelendiren Mevlüt Dudu; “Modern amele pazarları oluşturmaya çalışıyorlar. Biz bunlara geçit vermemek için çaba gösteriyoruz. Tabii ki sizden de emekçi kenti olarak bir daha ki seçimlerde CHP’ye milletvekili istiyoruz” diye konuştu.

Dudu, Karabük’te de demir çelik fabrikalarının yaşadığı sıkıntıya işaret ederek; “Tük sanayisinin omurgası olan ulusal tesisimiz KARDEMİR AKP’nin omurgasız politikaları sonucu bugün zarar ediyor ve tehlike fişekleri atıyor. Yerli çelik üreticisi için koruma tedbirleri uygulanmaması; Rusya ve Çin’in Türkiye pazarını işgal etmesi, KARDEMİR’i tehdit ediyor” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Hatay milletvekili olduğunu, ancak aslen İskenderunlu olduğunu da söyleyen Dudu; “Bildiğiniz gibi burada KARDEMİR, İskenderun’da İSDEMİR var. Şu an birçok alanda olduğu gibi demir çelik sektöründe de büyük sıkıntılar yaşanıyor. Emekçi kardeşlerimiz işlerini kaybetmenin korkusunu yaşıyorlar. Biz bu konuda elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ve yapmaya da devam ediyoruz. Mecliste bu tür sıkıntıları dile getiriyoruz. Soru önergeleri veriyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here