‘Karikatürlü Ev’ Belçika’daki Uluslararası Toplantıda Tanıtıldı

0
96

Karikatürist Kamil Masaracı’nın 10 Mayıs 2011 tarihinde öğrencilere verdiği ilk karikatür dersiyle açılışı yapılan İskenderun Belediyesi Karikatürlü Ev, Belçika’da düzenlenen uluslar arası toplantıda tanıtıldı.

İskenderun Belediyesi Karikatürlü Ev’de çocuklara karikatür dersi veren Karikatürist Kamil Masaracı, Belçika’nın Kruishouem kentindeki Avrupa Karikatür Merkezi’nde 4.üncüsü yapılan “Dünya Karikatür Müzeleri Toplantısı”na katıldı.

Türkiye, Amerika, Bulgaristan, Polonya, Hollanda, Portekiz, Mısır, Lüksemburg, Sırbistan, İsrail, Azerbaycan, Belçika’dan katılımın olduğu toplantıda, İskenderun Belediyesi Karikatürlü Ev, Karaburun, Milas, Küçükkuyu’daki Karikatürlü Ev’ler ve son zamanlarda açılış hazırlıkları yapılan Eskişehir Tepebaşı ve Ayvalık  Karikatürlü Evler de  ilk kez yurtdışında tanıtıldı.

Belçika’da konferanslar, sergiler ve tartışma oturumlarıyla gerçekleşen toplantının sonuç bildirgesinde, “diğer sanat dallarındaki gibi karikatürün de sınırları ortadan kaldıran gücü” olduğu vurgulanarak, bu buluşmanın amacı “tüm dünyadaki karikatürlü ev ve müzelerinin işbirliğini ve bilgi paylaşımını geliştirmek” olarak açıklandı ve ülkemizdeki Karikatürlü Evler’de sergiler de düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Belçika’daki ‘Karikatürlü Ev’lerle ilgili toplantı haberi, Oktay Ekinci’nin Cumhuriyet Gazetesindeki köşesinde geniş bir şekilde yer alırken, Karikatürlü Ev’lere dünyanın ilgisinin arttığına dikkat çekildi.

Çocuklara karikatür kursu verilen İskenderun Belediyesi Karikatürlü Ev’de Karikatürist Kamil Masaracı’nın karikatürleri de sergileniyor.

İskenderun Belediyesi Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi’ndeki Karikatürlü Ev’de atölye çalışmasına katkı sunan Karikatürist Kamil Masaracı, Karikatürlü Ev’lerin açılıp işlerlik kazanmasına katkısı nedeniyle Anadolu Karikatürcüler Derneği tarafından 2012 Karikatür Hizmet Ödülü’ne layık görülmüştü.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here