Karayolları İçerisinde Budama ve Temizlik Çalışması Yapılıyor

0
212

İskenderun Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri kent genelindeki parkların temizlik işlemlerini gerçekleştirmeye devam ederken dün de Karayolları arazisi içerisinde budama Ve temizlik işlemlerine başladı.

Konu ile ilgili bilgiler veren İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, çevreye her zaman büyük önem verdiklerini belirterek; “Çeşitli nedenlerle oluşan görüntü kirliği nedeni ile kent genelindeki tüm parklarda ve yeşil alanlarda temizlik çalışmaları yapılıyor. Ekiplerimiz ilk önce çöp, moloz ve kırılan ağaç dallarını temizlik çalışmalarını yaparken daha sonrada kepçe ve kamyonlarla ıslah çalışması yapıyor” dedi.

Karayolları parkı içerisinde çalışmaların devam ettiğini ifade eden Başkan Seyfi Dingil; “Diğer yandan ağaç budama işlemlerimiz devam ediyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz, cadde, sokak ve parklarda ağaç budama çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Kentin farklı bölgelerindeki yeşil alan, park ve özellikle yol kenarlarında bulunan ağaçların trafik açısından tehlike arz etmesi ve görüş alanını kapatılması yüzünden ekiplerimiz budama çalışmalarına devam edecek” diye konuştu.

Çevre Koruma Derneğinden Teşekkür

İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara da, çalışmaların başlamasından ötürü yetkililere teşekkür ederek; “30 Eylül 2017 tarihinde eski karayolları arazisi içindeki Anıt ağaç olma niteliği taşıyan palmiyelerin korunması, yeşil alan olarak değerlendirilmesi ve budanması ile ilgili toplumun taleplerine ilişkin açıklamalarımız neticesinde İskenderun Belediyesi ekiplerince budama Ve temizlik işlemlerine bugün başlanmış olup Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye birimleri de araç ekipman anlamında destek olmaktadırlar. İskenderun kent hayatına yapılacak hizmetlerin insan sağlığı ve hak temelli gerçeğinden yola çıkarak kısır çekişmeler yerine sağlıklı bir çevre için birlikte mücadelenin önemine İskenderun çevre koruma derneği olarak vurgu yapıyor teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here