Karasayar; “Kadınlarımıza Ne Kadar İmkan Sunabilirsek O Kadar Güçleniriz”

0
85

Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar; “Kadınlarımıza Ne Kadar İmkan Sunabilirsek O Kadar Güçleniriz”

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir açıklama yapan TBMM İdare Amiri ve Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar; “Kadınlarımıza ne kadar güzel imkânlar sunabilirsek, toplum olarak o oranda güçleneceğimize inanıyorum” dedi.

İnsanlık tarihinde örneklerine rastladığımız gibi, ülkemizin kadınlarının da, tarih boyunca istiklal ve istikbal mücadelelerinde daima en ön safta yer alarak cesaretlerini ve fedakârlıklarını gösterdiklerini vurgulayan Karasayar; “Kadınlarımız, gerek yetiştirdikleri nesillerle, gerekse hayatın her alanında gösterdikleri başarı ile ülkemizin geleceğine büyük katkılar sunmuşlardır. Kimi zaman devletin kuruluşunda, kimi zaman da vatanın kurtuluşunda görev üstlenen kahraman kadınlarımız, geride asla unutulmayacak izler bırakmakla beraber günümüz kadınlarına da rehber olacak bir miras bıraktılar. Bu nedenle kadınlarımıza ne kadar güzel imkânlar sunabilirsek, toplum olarak o oranda güçleneceğimize inanıyorum. Son yıllarda devletimizin gerçekleştirdiği reformlarla, kadınlarımızın çalışma hayatı, eğitim, ekonomi, siyaset ve sosyal alanlardaki konumu daha da güçlenmiştir. Kadınlarımıza karşı ayrımcılık, şiddet ve dışlanma gibi hak ihlallerine karşı ülkemizde ciddi bir kamuoyu oluşmuştur. Kadınlarımızın bu hak mücadelesinde devletimizin de bütün kurumlarıyla yanlarında olduğunu ifade etmek isterim.

Özellikle, insanlığa yönelik suç olarak gördüğümüz kadına karşı şiddetin ortadan kaldırılması noktasında, her şeyden önce bir zihniyet değişimi gerektiren bu sorunun çözüme kavuşturulması için devletimizin yanında üniversitelere ve sivil toplum kuruluşlarına da önemli görevler düşmektedir. Medeniyetimizden, tarihimizden ve kültürümüzden aldığımız güçle bu sorunu da aşacağımıza inanmaktayım. Bu duygu ve düşüncelerle; “Cennet annelerin ayağı altındadır” Hadisi Şerifine istinaden kadınlarımıza hak ettiği değerin her alanda verilmesini diliyor, tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here