Karasayar; “İskenderun İçin Koşullar Elverişli Değil”

0
152

Ak Parti Hatay Milletvekili Karasayar, Yerli Otomobil Üretiminin Kentimizde Yapılamayacağını Savundu…

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Semir Bağırsakçı, Türkiye Büyük Millet Meclisi İdare Amirliğine tekrar seçilen Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar’ı makamında ziyaret etti.

Hoş sohbet ortamında geçen ziyarette, sıcak karşılamadan ötürü teşekkürlerini ileten Bağırsakçı, TBMM İdari Amirliği görevine yeniden seçilmesinden ötürü Vekil Karasayar’ı tebrik etti.

Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren Ak Parti Hatay Milletvekili ve Meclis İdare Amiri Orhan Karasayar, iktidarları döneminde bölgemize yapılan yatırımları ve hayata geçirilen projeleri de anlattı. Son günlerde bölgemizin gündeminde olan yerli otomobil üretim tesislerin kurulması konusuna da değinen Milletvekili Karasayar, yerli otomobil üretiminin bölgemizde yapılmasının büyük avantaj olacağını ancak yer sıkıntısı yaşandığını vurguladı.

İskenderun İçin Koşullar Elverişli Değil!

Karasayar; “Yerli otomobil üretimi ile ilgili Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden bu yatırımın gerçekleştirilmesi için yoğun talepler var. Elbette ki böyle devasa bir yatırımın bölgemizde kurulmasını arzu ederiz. Yerli otomobil üretim tesislerinin kurulması için en az 15 bin dönümlük araziye ihtiyaç var. Ancak dar alana sıkışmış bir coğrafi yapıda olan İskenderun için koşullar elverişli değil. Bırakın 15 bin dönümlük araziyi bulmayı, sanayicilerimiz 5 dönümlük arazi bulmakta zorlanıyor.

Gönül isterdi ki, girişimlerde bulunarak dev yatırımları bölgemize kazandıralım. Ancak gerçekçi olmamız lazım. Otomobil sanayisinin yerine diğer sanayi türlerinin kurulması için arazi bulursak bölgemiz için yeterlidir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

80 Yılda Yapılamayanlar 15 Yılda Yapılmıştır

İskenderun’a uzun yıllardır yapılmayan hizmetlerin iktidarları döneminde hayat bulduğunu kaydeden Milletvekili Karasayar; “Bölgemize ve özellikle İskenderun’a 80 yılda yapılamayan yatırım ve hizmetler Ak Parti iktidarı döneminde son 15 yılda yapılmıştır. 15 yıllık dönemde yol, okul, hastane, sağlık ocakları ve daha birçok kamu binalarının yatırımları tamamlanarak hayata geçirilmiştir. İskenderun’da yatırımların önünü açmak için araştırmalar yapıyor, halkımızın talepleri doğrultusunda alternatifler üretmeye devam ediyoruz.

Dar gelirli vatandaşlarımızın daha elverişli koşullarda ev sahibi yapılması için 1. Etap TOKİ evleri bitti, 2. Etap TOKİ evlerinin yapımı devam etmektedir. İskenderun’a kazandırdığımız İSTE Üniversitesine toplam 750 öğrencinin barınacağı kız ve erkek öğrenci yurtlarının yapımı sürmektedir. Önümüzdeki yıl hizmete açılacaktır. Yakın bir zamanda 1000 yatak kapasiteli bir yurt binasının daha yapımını başlatacağız” şeklinde konuştu.

300 dönümlük alana kurulacak olan 1000 yataklı yeni Devlet Hastanesinin arsasının sağlık Bakanlığına devredildiğini ve proje aşamasında olduğunu ifade eden Milletvekili Karasayar, içme suyu arıtım tesislerinin de Hatay Büyükşehir Belediyesine devredildiğini vurguladı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here