“Karaağaç ya İlçe Olmalı ya da İskenderun’a Bağlanmalı”

0
460

Hatay’ın büyükşehir olması ile ilgili hazırlanan tasarıya bir tepki de MHP Karaağaç Belde Başkanı Önder Türemiş’ten geldi. Karaağaç’ın Arsuz’a bağlanmasının hizmetleri büyük ölçüde aksatacağını söyleyen Belde Başkanı Türemiş, statü olarak ilçe olmayı hak eden beldenin Karaağaç olması gerektiğini belirtti.

Büyükşehir ile ilgili hazırlanan tasarıya olumlu yönden bakan kimse yok. Arsuz’un ilçe olması o bölgeye büyük katkı sağlayacağı için o bölgenin insanının mutlu olması beklenirken, hazırlanan tasarıda sınırları İskenderun’dan daha büyük çizilmesi hizmetin her tarafa eşit götürülemeyeceği kaygısını da beraberinde getirdi.

İskenderun’un 3 mahallesi ile birlikte Karaağaç ve Nardüzü’nün de Arsuz’a bağlanacak olmasını doğru bulmayan Karaağaç MHP Belde Başkanı Türemiş’ten farklı bir öneri geldi. Önümüzdeki günlerde Nardüzü’nün Karaağaç’a bağlanması ile ilgili referandumun gerçekleşeceğine dikkati çeken Önder Türemiş; “Statü olarak da şu anki konu ile ilçe olmayı hak eden Karaağaç’ın büyük olasılıkla referandumdan da evet çıkıp, birleşme gerçekleşecek ve nüfusu daha da artacak. Karaağaç’ın ilçe olması gerekir. Kaldı ki Karaağaç ilçe yapılmayacaksa, daha iyi hizmet alabilmesi adına İskenderun’a bağlanmasının daha doğru olacağını düşünüyorum. Ama üstüne basa basa söylüyorum; Karaağaç’ın ilçe olmasından yanayım!” dedi.

Basından takip ettiği kadar da iktidar partinin bölge milletvekilinin bu hazırlanan taslaktan haberdar olmadığı yönünde yapmış olduğu açıklamalara da değinen Türemiş; “Şu durumda kandırılan milletvekili mi? Yoksa halk mı?” diye de sordu.

Türemiş, hazırlanan bu tasarının, Ak Partinin seçim kaygısı yaşadığının bir göstergesi olduğunu ve partide çatırdamaların git gide büyüdüğünü kaydetti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here