Kara; “Ziraat Bahçesi, Hâlihazırda Yaşayan Doğal Bir Hastane”

0
491

İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara; “Ziraat Bahçesi, Hâlihazırda Yaşayan Doğal Bir Hastane”

İskenderun Çevre Koruma Derneği, geçtiğimiz hafta sonu, Ziraat Bahçesinde kahvaltılı bir basın açıklaması düzenlendi.

Sağlık Bakanlığına devri gerçekleştirilen ve hastane yapılması planlanan Ziraat Bahçesinin kentteki tek büyük yeşil alan olduğunu söyleyen çevreciler, Ziraat Bahçesinin hâlihazırda doğal bir hastane görevi gördüğünü ve bu nedenle bu doğallığın bozulmaması gerektiğini savundular.

Meslek odaları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, sendika başkanları ve temsilcileri ile Çevre Koruma Derneği üyelerinin katılım gösterdiği toplantıya CHP Hatay Milletvekili Avukat Mevlüt Dudu, CHP Kadın Kolları Başkanı Dr. Muhsine Korkmaz ve yönetimi, CHP Kurultay Delegesi Dr. Yılmaz Şahutoğlu da katılarak destek verdi.

İlk olarak kahvaltı edilirken, kent halkının özellikle hafta sonları rağbet gösterdiği böylesi doğal ve güzel bir alanın bozulmaması gerektiğine işaret edildi.

Daha sonra bir açıklama yapan İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara, tüm kent halkının bu mücadelenin içinde yer alması gerektiğini ifade ederek; “Meslek odaları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, sendika başkanları ve temsilcileri ve bizi seven dostlarımız, arkadaşlarımız hepimiz buradayız. Neden buradayız? Sürdürülebilir bir gelecek için yeşil alanların bozulmaması ve bu bütünlüğün kaybolmaması açısından… Biliyorsunuz İskenderun Belediyesi kent imar planında kent parkı olarak, yeşil alan olarak görülen Ziraat bahçesi ile ilgili bir hastane projesi var. Bu hastane projesi ile ilgili olarak ilgililerden, yetkililerden yeterince açıklama geldi, kamuoyunda bizi bilgilendirdiler.

Bizde iki tane büyük toplantı yaptık, olayın özünü anlamaya çalıştık. Sonra bileşenlerimizle birlikte bu mücadelenin daha farklı bir boyutta sürdürülebilmesi için bugün buradayız. Bir kahvaltı organizasyonu planladık. Amacımız farkındalık yaratmaktı, bu bölgeye yeşil alana sahip çıkmaktı. Bundan sonra şunu planlıyoruz, bir basın açıklamamız tekrar olacak. Sizlerle birlikte tekrar devam edeceğiz.

Çünkü süreç nasıl işleyecek biz de bilmiyoruz, yetkililerin vermiş olduğu bilgilere dayanarak. Sadece bildiğimiz şu, şu anda; Sağlık Bakanlığı’na devri, tahsis işleminin gerçekleştiğini biliyoruz. Fakat biliyoruz ki biz de, bu termik santral mücadelesi içinde böyle, nükleere karşı olan mücadelede de böyle, bu bölgede yaşayan halk, bu bölgede nefes alan insanlar, eğer bu mücadeleye baş koyarlarsa, bu mücadeleyi bırakmazlarsa hiçbir amacına ulaşmaz, yani yapılmak istenen amacına ulaşmaz diye düşünüyoruz.

Bundan sonraki süreçte sizleri bir basın açıklamasına davet edeceğiz. Daha sonra tekrar toplantılarımız olacak. Geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Burası biz dedik ki halihazırda nefes alan, yaşayan, doğal bir hastane. Bu hastaneyi lütfen bozmayalım, bu oksijen deposunun lütfen bozmayalım. Buraya bina veya bir betonlaşma işine girişmeyelim” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here