Kara; “Bu Ülkede ‘Barış’ Kadınlar ile Gelecek”

0
223

nermin-yildirim-kara-5İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara; “Bu Ülkede ‘Barış’ Kadınlar ile Gelecek”

İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara, 5 Aralık Türk Kadınının Seçme Ve Seçilme Hakkına kavuşmasının 82. yıldönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün, yalnızca kadınlarımızın çağdaş haklara kavuşması konusunda öncü adımlar atmakla kalmadığını, kadınların toplumda erkeklerle eşit yer alması bakımından de her zaman örnek olduğunu kaydeden Kara; “Ancak, o tarihten bu yana kadınlarımız, TBMM de temsil edilme bakımından, daha genel olarak toplumsal yaşamda da gereken yeri alabilmiş değildir. Ne yazık ki, bugün ülkemizde kadını “ikinci sınıf insan” gören zihniyet tam olarak yıkılamamıştır. Bu çarpıklığın giderilebilmesi, ancak eğitimle ve toplumsal önyargıların ortadan kaldırılmasıyla sağlanabilir. Her konuda olduğu gibi bu konuda da Atatürk’ü örnek almalıyız. Kadınlarımız yalnızca TBMM’de değil, siyasetin her aşamasında etkili görev ve sorumluluk üstlenmelidirler” dedi.

Kadınların siyasal haklarından yoksun bırakılmalarının aslında sosyal bir çevre kirliliği olduğunu savunan Kara; “Kadınların siyasete atılma çabaları baba, erkek kardeş akraba veya eş tarafından engellenmektedir. Türkiye gibi toplumsal cinsiyet rolleri katı kurallarla çizilmiş olan toplumlarda, yasal düzenlemeler de mahalle baskısını, kadının ‘’evinin kadını, çocuğunun anası’’ olma rolünün yok edici nitelikte olmamaktadır. Oysa Kadınların kendi ve ülkenin geleceği ile ilgili söz sahibi olabilmelerinin yolu siyasette yer almaktan geçmektedir.

Biz Kadınlar bir kez daha Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü şükran ve minnet ile anıyoruz. Bu ülkede ‘Barış’ kadınlar ile gelecek. Her alanda mutlu ve başarı dolu gelecek kadınlar ile gelecek” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here