Kar Yağışı ve Soğuk Hava İlimizi de Olumsuz Etkiledi!

0
159

kar yağışı33 gündür tüm yurtta etkili olan yağışlı ve soğuk hava ilimiz Hatay ve kentimiz İskenderun’u da etkisi altına aldı. İskenderun’da özellikle yüksek kesimlerdeki yoğun kar yağışı köylerde ulaşımı engellerken, Antakya, Altınözü, Hassa ve Yayladağı ilçelerinde ise bazı okulların tatil edilmesine neden oldu. Antakya Belediyesi tarafından, beklenen muhtemel kar yağışı nedeni ile gerekli tüm önlemlerin alındığı belirtildi.

Kar Türkiye’ye geldi. En ücra köşeler bile kar yağışından nasibini aldı. İskenderun’da özellikle yüksek kesimlerdeki yoğun kar yağışı köylere ulaşımı engelledi. Kaledibi ve Değirmendere köylerinin kapanan yollarını açmaya çalışan ekiplerin zor anlar yaşadığı belirtilirken, Sarıseki Belediyesinin çalışmaları aralıksız sürdürdüğü öğrenildi.

Türkiye’nin en ılıman iklimine sahip İskenderun’da da dondurucu soğuklar hayatı olumsuz yönde etkilerken, özellikle Amanoslar’ın eteklerindeki köyler beyaza büründü. Sarıseki Belde Belediye Başkanı Bülent Özer, birçok köy yolunun kapandığını kaydederken; “Sarıseki Beldemize bağlı Kaledibi başta olmak üzere Değirmendere ve diğer köy yolları karla kapandı. Yolların açılması için belediye olarak ekiplerimizi seferber ettik. En kısa sürede yolları açacağız” dedi. Yol açma çalışmaları gün boyunca sürdü.

Okullar Kar Yağışı Nedeniyle 1 Gün Tatil Edildi

Önceki gün akşam saatlerinde Antakya, Altınözü, Hassa ve Yayladağı ilçelerinde etkili olan kar nedeniyle bazı okullarda da eğitime bir gün ara verildi. Elverişsiz hava şartları nedeniyle Antakya merkeze bağlı belde ve belediyelerde 12, Belen’de 3 okul, Altınözü, Hassa ve Yayladağı ilçelerindeki tüm okullar bir gün tatil edildi. Antakya’yı çevreleyen Habibi-i Neccar ve Amanos dağlarının zirvelerine kar yağarken Antakya’nın merkezine karla karışık yağmur düştü. Yağışın etkili olduğu ilçelerde özellikle köy yollarının merkezle irtibatının kesilmemesi için il özel idare ekipleri de çalışmalarını sürdürüyor.

kar yağışı4

Antakya Belediyesi Kar Yağışı İçin Önlem Aldı

Antakya Belediyesi tarafından, meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda önümüzdeki 3 gün içinde kentte beklenen muhtemel kar yağışı nedeni ile gerekli tüm önlemlerin alındığı belirtildi. Belediyeye bağlı Destek Hizmetleri, Ulaşım, Zabıta, Park-Bahçe, Fen ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, muhtemel kar yağışı için tüm iş makineleri ve personel hazırlıklarını tamamladı.

Şehirde özellikle ana artellerde ve trafik akışının yoğun olduğu cadde ve sokaklarda meydana gelebilecek olan kar birikintisine ve yolların kapanmasına karşılık hazırlıklar tamamlanırken, ekipler de böyle bir durum karşısında hemen müdahale edebilecek bir şekilde hazır bekliyor. Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz yıl Ocak ayında 10 yıl aradan sonra Antakya’da yine kar yağışı olmuş, belediye ekipleri anında müdahale ile bu sınavdan başarı ile çıkmıştı.

Hassa’da Kar Tatili Bugünde Sürebilir

Ülke genelinde havaların aşırı derecede soğuması ve bazı bölgelerde yoğun kar yağışı hayatı felç ederken, Hassa’da bu olumsuzluktan etkilendi. Yoğun yağan kar nedeniyle Hassa’da okullar dün tatil edilirken, kar yağışının devam etmesi durumunda okulların bugün de tatil olması bekleniyor. Kar yağışının hala devam ettiği ilçede her taraf beyaza bürünmüş durumda. Trafik akışı yavaşta olsa devam ediyor. Belediye ve İl Özel idare ekipleri ise her türlü olumsuzluğa karşı hazır durumda bekliyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here