Kantinciler Sorunlarını TÜRKAP Başkanına Anlattı

0
273

kantinciler derneği1TÜRKAP ve Ankara Kantinciler Esnaf Odası Başkanı Bayram Şahin Hatay Kantinciler Derneği Şubesi’nde İskenderun’daki kantinci esnafının sorunlarını dinledi. İskenderun Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Toplantı salonunda bir araya gelen kantinci esnafı, Hatay Kantinciler Derneği Başkanı Caner Ömeroğlu, yönetim kurulu üyeleri ve İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu sorunları masaya yatırdı.

TÜRKAP ve Ankara Kantinciler Esnaf Odası Başkanı Bayram Şahin’in sorunları dinlediği toplantıda konuşan İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu, toplantının amacının bilgi alışverişinde bulunmak, kendi haklarını bilmek olduğunu ifade ederek; “İlk günden buyana bizimle bilgilerini paylaşan başkanımıza da ayrı etten teşekkür ediyorum. İşinizi iyi ve temiz yaptıktan sonra bizim için herhangi bir sıkıntı yok. Biz her türlü, hem oda hem de dernek olarak sizlerin yanınızdayız” dedi.

kantinciler derneği2

İş sağlığıyla ilgili Kantincilere 60 gün süre verildiğini hatırlatan derneğin şube Başkanı Caner Ömeroğlu da; “Kantincilerin bu süre zarfında İş sağlığı dosyasını hazırlaması gerekiyor. Hatta bazı müdürler kentin sözleşmesini yenilemeyi bile bu dosyayı hazırlayana kadar bekletti. Bu dosyayı hazırlamayan kantinci için eylül ayında bir sıkıntı yaşayacak. 500-600 lira gibi bir rakam çıkıyor. Farklı ilçelerdeki firmalardan çeşitli fiyat teklifi aldık” diye konuştu.

Dernekle yürümeyen, toplantılara gelmeyen, aidatlarını ödemeyen üyelerin üyeliğini sileceklerini de vurgulayan Başkan Ömeroğlu, bundan sonra da derneğin kazanımlarından onları faydalandırmayacaklarını da sözlerine ekledi. Sorunları dinlemek üzere kantincilere söz vermeden önce TÜRKAP ve Ankara Kantinciler Esnaf Odası Başkanı Bayram Şahin ise en büyük sorun olarak gündemin birinci maddesi olarak sıralamaya alınması gereken çikolata ve keklerle ilgili yasayı aldıklarını söyledi. Kantinci esnafı da sorunlarını anlatarak, öğlen arasında okulun boşaltılmasından, dışarıdan yiyecek içecek alınmasından, kantincinin dahi yapmaya izin alamadığı tost, köfte, kavurma satan okul karşısındaki veya çevresindeki bakkallardan şikayetçi olduklarını ifada ettiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here