Kanada Büyükelçisi Başkan Savaş’ı Ziyaret Etti

0
95

Kanada Büyükelçisi Maslahatgüzarı Stephanie Duhaime, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı makamında ziyaret etti. Hatay’a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında tarihi ve kültürel öneme sahip mekânları gezen Duhaime, EXPO çalışmalarını da yakından inceledi.

Hatay’da Olmaktan Memnunum

Gerçekleştirdiği Hatay ziyareti hakkında düşüncelerini paylaşan Stephanie Duhaime, “Türkiye ve Kanada arasındaki sıcak ilişkiler sayesinde buradayım. Başkanımızın ilgi bizleri oldukça mutlu ediyor. Daha önce Hatay’ın yemekleri ve misafirperverliği hakkında çok fazla olumlu şeyler duymuştum. Başkanımız da bizleri davet etti ve bugün Hatay’da olmaktan çok mutluyum. Öte yandan üniversiteler arasındaki bağı güçlendirmek adına Erasmus programı için görüşmeler yaptık. Bu konuya ağırlık vereceğimizi duyurmak isterim” açıklamalarında bulundu.

Dostluk Bağlarımızın Güçlenmesini Temenni Ediyoruz

HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Kanada ile Türkiye arasındaki dostluk bağının daha da güçlenmesi adına görüşmeler yapıyoruz. Her iki ülke arasında ve üniversitelerin bütünleşmenin sağlanması için bir takım çalışmalar yapacağız. Üniversiteler arasındaki bağlantıyı kurmak adına Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Kaya ile görüşerek,  Erasmus programı ile öğrenci alışverişinin artmasına sıcak baktığı bilgisini aldık.

EXPO 2021 Hatay’ın çalışmaları hakkında Büyükelçimizi bilgilendirdik ve Kanada’nın yapmak üzere sözünü verdiği bahçenin içeriğini konuştuk. Öte yandan Gastronomi Şehri Hatay’ımızın lezzetleri hakkında bilgilendirmelerde bulunarak ikramlarımızı sunduk. Bizleri ziyaret ederek onurlandırdığı için Kanada Büyükelçisine şükranlarımızı sunarım ve umarız ki atmış olduğumuz bu adım gelecek diğer güzelliklere vesile olur” dedi.

Başkan Savaş konuşmasının ardından Kanada Büyükelçisi Maslahatgüzarı Stephanie Duhaime’ye Hatay’a özgü hediyeler takdim etti. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here