Kanaat Önderleri, Antakya’daki Eylemlerde Olay Çıkmasına Engel Oldu

0
93

antakya eylem2Ülke geneline yayılan Gezi Parkı Eylemlerinde ikinci şehidini de veren Antakya’da protestolar devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Eskişehir’deki olaylarda hayatını kaybeden Antakyalı Ali İsmail Korkmaz’ın ölümünü protesto ederken polisle karşı karşıya gelen eylemcileri, bu kez kanaat önderleri durdurdu. Eylemlerde yaşanan şiddetin önüne geçmek isteyen kanaat önderleri, önceki gün akşam yapılan gösterilerde vatandaşların en önünde yürüyerek olay çıkmasını engelledi.

Ali İsmail Korkmaz’ın cenazesinin 11 Temmuz’da toprağa verildiği Armutlu Mahallesi’nde, o günden bu yana her gece yapılan gösterilerde olaylar çıktı.

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’in, ailelere ‘çocuklarınıza sahip çıkın’ çağrısının ardından dün Armutlu Mahallesi’nin ileri gelenleri de, gençlerle konuşarak, eylemlerin demokratik çerçevede yapılması ve olay çıkmaması yönünde uyarıda bulundu. Mahallede yaşanan olaylardan esnafın ve mahalle sakinlerinin olumsuz etkilendiğini belirten aralarında CHP İl Başkanı Servet Mullaoğlu, Armutlu Yardımlaşma Derneği Başkanı Selahattin Nurlu’nun da bulunduğu kanat önderleri, dün akşam saatlerinde 5 bin kişinin katılımıyla yapılan eylemin ön sıralarına geçerek, gerginlik yaşanmasını engelledi.

Armutlu Mahallesi’nden sloganlar eşliğinde yürüyerek, Uğur Mumcu Alanı’nda toplanan eylemciler, yere serdikleri ‘Ali İsmail Korkmaz, Abdullah Cömert ölümsüzdür’ pankartı önünde yaklaşık 3 saat oturma eylemi yaptı. Oturma eyleminin sona ermesinin ardından grup olaysız dağıldı.

Kanaat önderleri, 2 Haziran’da Taksim Gezi Parkı eylemlerinde çıkan olaylar sırasında, başından yaralanan ve götürüldüğü hastanede yaşamını yitiren Abdullah Cömert’in ölümünün ardından da, eylemcileri sükunete davet etmiş; gerginliğin sona ermesi için olayların olduğu meydana çıkan Gündüz Caddesi’ni itfaiye aracıyla kapattırmış, kalabalığın meydana ulaşmasını önlemişti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here