Kamu İhale Mevzuatı ve EKAP Eğitimi Verildi

0
87

Kamu İhale Kanunu kapsamındaki harcamalara ilişkin evrak, bilgi ve mevzuat eksikliğinden kaynaklanan hataları önlemek, kamu personellerinin daha bilgili, donanımlı ve mevzuata hâkim yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla İskenderun Kaymakamlığı ile Doğu Akdeniz Kalkınma işbirliğiyle Teknik Destek Programı düzenlenerek İlçemizdeki kurum ve kuruluşlar ile belediye çalışanlarına Kamu İhale Mevzuatı ve Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) Eğitimi verildi.

25–26–27 Şubat 2013 tarihlerinde İskenderun Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşen eğitime İlçemizdeki kamu kurum ve kuruluşlarınca belirlenen 50 personel katıldı. Elektronik Kamu Alımları Platformunun verimli bir şekilde kullanılması, ihale işlemlerinin daha etkin, verimli ve hızlı bir şekilde yürütülmesi, katılımın ve rekabetin artırılması, bilgi bütünlüğü, tutarlılık ve doğruluğun sağlanması, alım süreçlerine standart getirilmesi, usulsüzlük ve yolsuzlukların büyük ölçüde ortadan kaldırılması, kamu alım maliyetlerinde %20 ye varan tasarruf sağlanması v.b. konularda teknik destek eğitimi verildi.

Eğitim faaliyetlerini yerinde görmek üzere 27 Şubat 2013 Çarşamba günü Halk Eğitim Merkezi’ni ziyaret eden Kaymakam Ali İhsan Su, eğitimden yeterli derecede faydalanıp faydalanmadıkları ile ilgili kursiyerlerin görüşünü aldı.

Kamu İhale Mevzuatı ve Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) Eğitim faaliyetlerini yerinde inceledikten sonra Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen diğer kursları da ziyaret eden Kaymakam Ali İhsan Su, kursiyerler ile sohbet ederek yapılan çalışmaları yakından izledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here