Kalkavan; “Bölgenin Geleceği Parlak”

0
422

Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan’dan İTSO’ya Ziyaret

İMEAK Deniz Ticaret Odası yönetim kurulu Başkanı Metin Kalkavan, beraberinde TOBB yönetim kurulu Başkan yardımcısı Halim Mete, TOBB Denizcilik Meclis Başkanı Erol Yücel, DTO yönetim kurulu başkan yardımcısı Rıdvan Kartal, Türkiye Denizcilik Federasyonu Başkanı Erkan Dereli, İMEAK DTO Meclis üyesi Murat Er, İMEAK DTO yönetim kurulu üyesi Ali Deniz Eraydın, İMEAK DTO Meclis üyesi Cihan Ergenç, İMEAK DTO 27. Komite Başkanı Gönç Beyli ve İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak ile birlikte İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen tarafından karşılanan Kalkavan ve beraberindekiler, sıcak karşılamadan ötürü teşekkürlerini ilettiler. Karşılıklı sohbet ortamında geçen ziyarette ağırlıklı olarak İskenderun Limanı, deniz ticareti, lojistik, İskenderun’da faaliyete geçmesi gündemde olan deniz otobüsleri ele alındı.

İskenderun ekonomisi ve şehrin genel durumu hakkında bilgiler veren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İskenderun körfezinin önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade ederek; “İskenderun Ortadoğu’ya yakınlığı ile önemli potansiyele sahip bir liman şehridir. Bölgemizde Demir-Çelik, Filtre, narenciye, tarım ve hizmet sektörlerinde önemli yer tutmaktadır.

Lojistik konusunda bölgemizde yer sıkıntısı yaşanmaktadır. Bunun yanı sıra Karadeniz Akdeniz Bağlantı yolunun tamamlanması bölge ihracatını ve nakliye sektörü için önemli olacağı kanısındayız. Tabi bunun yanında Amanos tünel projesinin yatırım programına alınması ile yatırımcılarımız umutlanmaktadır. Suriye’de yaşanan olayların sona ermesi ile bölgemiz ekonomik anlamda çok daha hareketli konuma gelecektir. Deniz Taşımacılığı konusunda da son günlerde Hatay Büyükşehir Belediyesinin girişimleri var. Mersin, Kıbrıs ve Beyrut’a yönelik Deniz seferlerinin başlayacak olması da bizleri umutlandırmaktadır” şeklinde konuştu.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan ise İskenderun Körfezi’nin konumu ve sınıra yakın olması hesabıyla ülkemiz için son derece önem arz ettiğini vurgulayarak; “Körfezde boru hatları, müthiş bir sanayileşme, Kocaeli’den sonra en yoğun sanayileşmenin olduğu yer. Türkiye’nin en önemli iki körfezinden biri İskenderun Körfezidir. Bu nedenle sanayicimizi, Kobilerimizi ve esnafımızı korumak lazım. İnsanlarımız hep kazanmaya oynuyor, bazen de kaybetmemeye oynamalı. Bölgenin geleceği parlak… Çok önemli bir potansiyele sahip bir yerde bulunuyorsunuz.  İş potansiyeli çok yüksek olan bu bölgenin geleceği de parlak. Suriye Savaşının sona ermesi ile bölgenin ihracatının da önemli ölçüde artacağını da umut ediyoruz” şeklinde değerlendirmelerde bulundu. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here