‘Kainatın Efendisi Sevgili Peygamberimiz’ Konulu Şiir Yarışması Düzenlenecek

0
351

Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından lise öğrencileri arasında düzenlenen ‘Kainatın Efendisi Sevgili Peygamberimiz’ konulu şiir yarışmasının protokolü Antakya’da imzalandı. Payas Belediyesi’nin sponsor olduğu, Hatay Şairler ve Yazarlar Derneği’nin de destek verdiği yarışmada birinciye 5 bin, ikinciye 4 bin ve üçüncüye 3 bin TL para ödülünün verileceği bildirildi.

Yarışmanın işbirliği protokolü dün Antakya Anemon Otel’de basın mensuplarının da katılımıyla, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan ile Hatay Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Ali Parlak tarafından imzalandı.

Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Payas Belediyesi, Hatay Şairler ve Yazarlar Derneği’nin ortaklığında, Hatay genelindeki tüm lise öğrencileri arasında gerçekleştirilecek yarışmanın başlangıç tarihi 31 Mart 2017, bitiş tarihi ise 17 Nisan 2017 olarak açıklandı. Şiirler toplanarak komisyon tarafından değerlendirilecek. Derece olan okullar, 21 Nisan 2017 Cuma günü Payas’ta düzenlenecek ödül töreninde ilan edilecek ve yarışmacılara ödülleri verilecek.

Gerçekleştirilen toplantıda bir konuşma yapan Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan; “Yarışmamızın konusu ‘Kainatın Efendisi Sevgili Peygamberimiz’. Lise öğrencileri arasında düzenlediğimiz şiir yarışmasında birinci olan öğrencimize 5000, ikinciye 4000 ve üçüncüye 3000 TL para ödülü vereceğiz. Payas Belediye Başkanı Bekir Altan ile Hatay Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Ali Parlak proje ortaklarımız. Kainatın Efendisi Sevgili Peygamberimizi bir şiirle anlatmak mümkün değil elbette ama çocuklarımıza onu tanıtmak, onu güzel hatırasını yeninden hatırlatmak bu tür faaliyetlerle olmaktadır. Şimdiden yarışmaya katılacak öğrencilerimize başarılar diliyorum” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Payas Belediye Başkanı Bekir Altan; “Öğrencilerimizin Peygamber Efendimizi tanımaları, sevmeleri ve örnek almaları, hayatlarında rehber edinmelerine katkı sağlamak amacıyla ‘Kainatın Efendisi Sevgili Peygamberimiz’ konulu şiir yarışmasını düzenliyoruz” dedi.

Konuşmasında Regaib Kandilini de kutlayan Altan; “Yüce Allah üç aylarımızı ve Regaib Kandilimiz mübarek eylesin. Bizleri de güzel bir şekilde Ramazan’a ulaşmayı nasip etsin” dedi.

Ülke gündemine yönelik açıklamalarda da bulunan Başkan Altan; “Bugün etrafımızda bir ateş çemberi yaşanıyor. Sınırlarımızın dışına baktığımız zaman bunları görüyoruz. Bu ateş çemberinin Türkiye ye sıçrama noktasında her gün çalışmalar yapıyorlar. Çok şükür bu milletin basiretli davranışı, ferasetli duruşu neticesinde başarılı olamıyorlar. İşte bu yüzden özellikle bu çalışmayı yapmamız, peygamber efendimizin sevdasını oluşturabilmek, var olan sevdayı daha güçlü hale getirebilmek amaçlı bu çalışmayı yaptık. İnşallah Peygamber Efendimizin emanetlerini, hatıralarını çocuklarımız daha bilinçli bir şekilde sahiplenecekler.

İslamiyet’in bize verdiği duyguları, bugünün düşünceleriyle, hayat tarzlarıyla sentezleyebilmek ve hayatlarında örnek edebilmek noktasında inşallah bizde bir kapı açmış oluruz. Bu yarışmayı bu düşüncelerle gerçekleştirdik” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, işbirliği protokolü, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan ile Hatay Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Ali Parlak tarafından imzalandı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here