Kadın Platformu, ‘Şiddet’e Karşı Yürüdü

0
87

kadin-platformu4İskenderun Kadınlar Platformu, 25 Kasım ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’ münasebetiyle “erkek-devlet şiddetine” karşı bir arada yürüyüş etkinliği düzenledi. Geçtiğimiz hafta sonu eski bitpazarı önünde toplanan platform üyeleri “Kadına yönelik şiddete karşı uluslar arası mücadele” adı altında bir yürüyüş gerçekleştirdiler.

kadin-platformu5

İskenderun Kadınlar Platform üyeleri, Eski bitpazarından Atatürk Anıt alanına kadar slogan atarak yürüdüler. Yürüyüş sonunda Anıt Alanında bir açıklama yapıldı. İskenderun Kadınlar Platformu adına açıklamayı Hülya Ateş yaptı. Ateş; “Olağanüstü hal hukukuyla gündelik hayatımızın cehenneme çevrilmesine, kazanımlarımızın kanun hükmünde kararnamelerle delik deşik edilmesine, şiddet ve nefretin yarattığı sessizliğe, güvencesizliğe, belirsizliğe, erkek-devlet şiddetine karşı herHALde direniyoruz” şeklinde konuştu.

Ateş, ayrıca çocuk istismarcılarını da Aklatmayacaklarının altını çizerek; “AKP’nin oldubittiyle geçirmeye çalıştığı, çocukların istismarcısıyla evlendirilmesinin önünü açan önerge reddedilmelidir” değerlendirmesinde bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here