“Kadın Danışma Merkezi Her Türlü Yaşam Düzeyini Yükseltecektir”

0
139

dudu-samandağ1Milletvekili Dudu Samandağ Belediyesi Kadın Danışma Merkezini Ziyaret Etti

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Avukat Mevlüt Dudu, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’i ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Kadın Danışma Merkezinde bir toplantı gerçekleşti. Toplantıya Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Kadın Danışma Merkezi Koordinatörü Hülya Nehir, CHP Samandağ İlçe Başkanı İbrahim Aydoğan, Meclis Üyeleri Nazire Berigel, Dilek Süslü Asiırmak, Meltem Ahraz Nural, İl yöneticisi Ahmet Bozoğlan, İlçe Yöneticisi Ziya Nehir, CHP Kadın kolları üyeleri katıldı.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir; “Hatay milletvekilimiz Mevlüt Dudu Parti meclisindeki temsilcimiz konumundadır. Parti meclisi üyesi olarak sadece Hatay’ı değil Türkiye politikalarıyla ilişkili, partinin genel fikriyatına katkı sunan betpark bir pozisyonda bugün itibariyle. Yerel yönetimde kadınlara yönelik neler yapıyoruz? Projelerimiz, yapmayı düşündüklerimiz nelerdir? Küçük bir nezaket ziyareti kapsamında bu konuları konuşma fırsatı bulduk” dedi.

Kadın Ve Erkek Fırsat Eşitliğinde Gerideyiz

Samandağ Belediyesi Kadın Danışma Merkezinin çalışmalarının memnuniyet verici olduğunu kaydeden Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu da; “Kadın konusu son dönemde kangren haline dönüştü. 2002’den bu yana kadın cinayetleri yüzde 1400 arttı. Kadın ve erkek fırsat eşitliği… Türkiye bu konuda çok geride! Cumhuriyetin kuruluşunda dev adımlar atılmasına rağmen çok geriye düştük. Çocukların cinsel istismarı konusu hepimizi rahatsız ediyor. Aile Sosyal Politikalar Bakanı üstelik bir kadın çocukları savunmak yerine bir kurumu savunma derdine düşmüştür. ‘Bir kez tecavüz olayının yaşanmış olması söz konusu vakfı karalamak için yeterli değil’ dedi. Ben de bakana sordum kaç defa tecavüz olayının yaşanması lazım söz konusu vakfı karalamaya yeterli olsun?

dudu-samandağ2

Bu asla kabul edilebilir bir durum değil. Samandağ bu konuda çağdaş bir kent, bu sorunların çoğunun yaşanmadığı bir kent! Kadın danışma merkezi gibi bir yapılanma olması kadınlar adına mutluluk verici. Her türlü yaşam düzeyini yükselteceğini, çocukların eğitimi üzerine çalışmaların başarılı olacağına inanıyorum” dedi.

Samandağ, Hatay’da Yüz Akıdır…

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanının tutumunu eleştiren Hülya Nehir ise konuşmasında; “Aile sosyal politikalar bakanı akademisyen ve bir kadın. Kadın olmak yetmiyor. Kadın olmak çok önemli ama böyle bir bilinçten gelmiş olmak gerekiyor. Sosyal politikalara, hâkim olmak, kadın çalışmalarından geliyor olmak çok önemlidir. Bu özellikleri taşısaydı o vakfı koruma derdine düşmezdi. Derhal istifa ederdi. Bu anlamda Samandağ, Hatay’da yüz akıdır. Sizlerle çok güzel çalışmalar yürütüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Barışın önemine vurgu yapan CHP Samandağ ilçe Başkanı İbrahim Aydoğan; “Çalışmalarınızı takdir ediyoruz. Kadın cinayetleri, tecavüzler, taciz mevcut hükümet tarafından sıradanlaştırılmaya, normalleştirilmeye çalışılıyor. Bu ülkede Neşet Ertaş’ın türkülerinde bile müstehcenlik bulan bir zihniyet gelişti. Gerek Ortadoğu’da, gerekse kendi içimizdeki barışı sağlamanın yolu bu zihniyeti sona erdirmekle olur” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here