İyi ki Futbol Varmış (5)

0
47

Değerli okurlarım, alt yapılarda ve futbol okullarında iyi sporcular yetişmediğini söyleyemeyiz. Örneklerle sabit. Biz istiyoruz ki, yıldız futbolcular çoğunlukta olsun. Henüz o aşamada değiliz ya, yine de orada futbol oynamaya çalışan gençlere özgüven, paylaşım öğretilebilir. Bu gençler kendi takımlarında veya transfer oldukları takımlarında da emsal oldukları arkadaşları olacaktır. Spor ahlakıyla birlikte, centilmenlik, tevazu, saygı kavramlarını ısrarla öğretmekte büyük faydalar vardır.

Gittiğimiz maçlarda ve ekranlarda sık-sık görüyoruz. Biraz sert hareketlerde hakemin olduğunu unutarak büyük olaylar çıkıyor. Futbolcular çok konuşuyorlar. Bu gereksiz konuşmalar söz düellosuna, itişip kakışmalara neden oluyor.  Bu münakaşa konusunu yerel takımlarımızdan bazı hocalarının ricası üzerine gündeminize getiriyorum. Ümit ediyorum, gazetemiz ellerine geçer ve gerektiği kadar yararlanırlar. Şimdi, dostluktan ve münakaşalardan söz ettim ya, bunları biraz açmama gerektiğine inanıyorum. Zaten başka türlü de anlaşılmaz.

Bir futbol takımında kaos ortamı oluşmuşsa, o takımdan başarı beklemek inanın fazla hayalcilik olur. Bu sözlerim alt yapılar ve futbol okulları içinde geçerlidir. Münakaşalarla sorunların çözümlendiği hiçbir yerde görülmemiştir. Aşırıya kaçan münakaşaların sonu hiç de hayra alamet değildir. Muhtemelen telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurur. Diyeceksinizi ki; böylesine stres yüklü bir ortamda, her gün şehit verip, onlara sonsuza uğurlarken, binlerce ocaktan feryad-ı figan yükselirken, binlerce günahsız insanlarımız işinden olup yarınları kararırken, nasıl münakaşa edilmez, nasıl olduğunu söylemeliyim. Zaten konumuzla doğrudan ilgisi yok…

Sporcu olalım veya olmayalım, münakaşalardan süratle uzaklaşmak gerektiğini söylemeliyim. Futbol takımlarımızın hocaları da bu konuyu özellikle çok iyi işlemeleri gerekmektedir. Münakaşa, hiç kimseyle yapılmamalı. Dostlarla da yapılmaz. hele düşmanla hiç yapılmaz. (Bizi sevmeyenler demek istiyorum). Dostlarla yapılan münakaşalarda, dostluğun karizması çizilir. Düşmanla yapılan münakaşada, düşmanlık katmerlenir, boyut kazanır. Bu nedenle; genç çalıştırıcılara şu önerilerde bulunmak istiyorum. Öğrencilerinize önce dostluğun ne olduğunu öğretin. Münakaşaların, saygısızlığın dostluğun düşmanı olduğunu, onun içinde yardımlaşmanın dostluğunu pekiştireceğini, münakaşa etmeyenlerin daha başarılı olacağını… Sadece saha içinde değil, özel yaşamda da dost kalmanın faziletli bir yaklaşım olduğunu işlerseniz, gençler bizi daha iyi anlayacaklardır.

Sonuçta, siz de rahatlarsınız, öğrencilerinizde. Başarılı olan sporcular kendisiyle ve çevresiyle barışık olanlardır. Bu söylediklerimi gençlerin beyinlerine kazırsanız, futbol adına görevinizi layıkıyla yapmış olursunuz. Teşekküre gerek yok.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here