İTSO Heyeti Mersin’de Düzenlenen Türk-Arap Ekonomi Zirvesine Katıldı

0
157

Muhsin Yeter; “Bu Tür Organizasyonlar İskenderun ve Odamız Adına Önemli Bir Fırsat”

Türk-Arap Ülkeleri İş Adamları Derneği (TURAB)’nin organizasyonu ile Mersin’de düzenlenen Ekonomi zirvesine İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri de katılım gösterdi. Zirveye, İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO Meclis Başkan vekili Erol Aygen, İTSO Meclis üyeleri ve İTSO Genel sekreteri Figen Gül Dönmez katıldı.

1.Türk Arap Ekonomisi Zirvesi, T.C. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan himayesinde, TURAB ev sahipliğinde ve Çukurova Kalkınma Ajansı İşbirliğiyle iş dünyası ve kuruluşlarının desteği ile Mersin Divan Otel’de gerçekleştirildi. Ekonomi zirvesine, Türkiye’nin yanı sıra Ortadoğu ve Arap ülkeleri ile Yemenli iş adamları da katılım gösterdi. Ekonomi zirvesine, kentimizden Filmar Filtre, Kartal Palet Ltd. Şti, Bion Enerji A.Ş. On Fil Filtre A.Ş., Cem Emlak, Güven Makine Ltd. Şti, Bal Sürücü Kursu Ltd. Şti, Aygen Mekatronik Ltd. Şti., Arı İç Ticaret ve Erdem Filtre Ltd. Şti. yetkilileri de katıldılar.

Organizasyonun açılış konuşmasını yapan Türk-Arap Ülkeleri İş Adamları Derneği Genel Başkanı Canan Sunay; “Tarihi bağlantımız olan bu coğrafyada daha fazla barış ve istikrarın gelişmesine yönelik her türlü çaba ve fedakarlığı yapmak zorundayız. Türk ve Arap ülkeleri olarak inancımız gereği birbirimizin kardeşiyiz. Kardeşliğimizi ekonomi ve ticaret alanında berekete ve ortak kazanca çevirmek zorundayız. İslam coğrafyasında dünyanın en zengin ve verimli enerji kaynaklarının sahibiyiz” dedi.

İskenderun eski Kaymakamı ve Mersin Valisi Ali İhsan Su da zirvede verdiği önemli mesajında; Türk ve Arap ülkeleri arasında ortak tarihsel geçmiş ve birbirine yakın kültürel bağların kurulduğunu söyledi.

Zirvede önemli mesajlar veren Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ise, zirvenin başarılı geçeceğine, buradan çıkacak sonuçların ülkeler arasındaki dostluğu daha da pekiştireceğine dikkat çekti. Türk ve Arap toplumlarının uzun süredir aynı coğrafyada kader birlikteliği yaptığını hatırlatan Bakan Elvan, toplumlar arasında sosyal, kültürel ve dini gönül bağlarının yanı sıra ekonomik ve ticari ilişkilerde de güçlü bir birlikteliğin söz konusu olduğunu ifade etti. Zirve’de Yemenden gelen heyet de Arapça sunumlar yaparak, Türk-Arap iş dünyasına ilişkilerin güçlenmesi ve ülkeler arasında yapılan ticari faaliyetler hakkında bilgiler verdiler.

Mersin’de düzenlenen 1. Türk-Arap Ekonomi zirvesi dönüşünde zirve hakkında kısa bir değerlendirme yapan İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter; “İTSO Meclis üyelerimiz ve iş adamlarımız ile birlikte Mersin’de düzenlenen zirveye katıldık ve oldukça verimli geçti. Burada amacımız, Bölgemizden Ortadoğu ve Arap ülkelerine ihracat yapan firmalarımızı buluşturmak ve zirveye katılımlarını sağlamaktı. Bu tür önemli organizasyonların İskenderun ve Odamız adına önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. İnşallah önümüzdeki dönemlerde bu tür organizasyonlar Hatay’da da gerçekleşir” şeklinde konuştu. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here