İTSO Bosna Hersek’te!

0
362

Bosna Hersek’de 5.Uluslararası Kaynak Teknolojileri Konferans ve Sergisine İTSO da katıldı. Gazi Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi ile birlikte İskenderun Teknik Üniversitesinin de ortaklaşa düzenlediği Internatıonal Unıversty Sarajevo da gerçekleşen 5. Uluslararası Kaynak Teknolojileri Konferans ve Sergisi ICWET’18’e İTSO Genel Sekreteri Figen Gül Dönmez ve Fuar Organizasyon Sorumlusu Meltem Kartal da katıldı.

İSTE Üniversitesi’ne sponsor olarak katılım sağlandığı Bosna Hersek’de düzenlenen Konferans, Saraybosna Büyük Elçisi Haldun Koç, Internatıonal Unıversty Sarajevo kurucu Başkanı Hasan Topaloğlu ve Rektör Prof. Dr. Ahmet Yıldırım’ın açılış konuşmalarıyla başladı.

İngilizce ve Türkçe sunumlarını gerçekleştiren Profesörler ve konuşmacılar, bilgi ve deneyimlerini katılımcılar ile paylaşmış teknolojik gelişmeleri yakından takip edip uyguladıklarını belirttiler.

Saraybosna’ya Demir-Çelik ve Filtre sektöründe yatırım yapacak firmaların ucuz ham madde ve pazarın mevcut olduğunu, döviz kurunun da sabitlendiği bilgisini paylaştılar. Türkiye’nin dört bir yanından katılımcının bulunduğu konferans 3 gün sürdü.

İTSO TUBSİAD ile İşbirliği Protokolü İmzaladı

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası, Bosna Hersek’te yer alan Türk – Bosna Hersek İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Halıcı ile işbirliği protokolü imzaladı.  2002 yılından bu güne Bosna – Hersek’te iş yaptıklarını bildiren Halıcı, Türk yatırımcıları beklediklerini belirtti. İskenderun’da üretilen birçok ürünü Bosna – Hersek’in dışarıdan ithal ettiğini, bu hususta işbirliği yapabileceğimizi belirtti. İki ülke arası çalışmaları başlatmak adına işbirliği protokolü imzalandı.

İTSO, Bosna Hersek’te Ziyaretlerine Devam Ediyor

İTSO, Saraybosna Ticaret Ataşemiz Sevgin Güngör’ü ziyaret etti. İTSO Genel Sekreteri Figen Gül Dönmez İskenderun’un jeopolitik konumundan üretimine ve ihracatına kadar genel bilgileri ticaret müşavirimizle paylaştı. Ticaret Ataşemiz Sevgin Güngör, ticari ilişkiler kurmayı düşünen iş insanlarını Saraybosna’ya geldikleri takdirde her türlü desteği vereceklerini iletti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here