İTSO Başkanı Şahin; “Her Zaman İskenderun Menfaatlerini Gözettim”

0
263

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) 2013 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Bu toplantı, 2 Şubat 2013 tarihinde yapılacak olan İTSO seçimleri öncesi, yönetimin son meclis toplantısı oldu. Toplantı öncesi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nin 7 Ocak’ta Ankara’da Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın da katılımları ile gerçekleştirilen toplantıda yeni NACE kodlaması ile ilgili TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun konuşması sine vizyon aracılığı ile meclis üyelerine izlettirildi.

17 yıl süreyle İTSO Başkanlığı yaptığını hatırlatan Başkan Halil Şahin ise, yaptığı konuşmada seçimlerde aday olmayacağını ve bu toplantının kendisi için son toplantı olduğunu söyledi. Şahin’in duygu yüklü konuşması meclis üyeleri ve toplantıyı izleyenler tarafından büyük alkış aldı ve yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkür edildi.

Seküçoğlu’nden Şahin’e Teşekkür!

İTSO’nun Ocak ayı toplantısında odanın mizan görüşmeleri de oy birliği ile kabul edilirken, gündem dışı söz alan İTSO Meclis Üyesi Muzaffer Seküçoğlu, Başkan Şahin’e teşekkürlerini sundu. Seküçoğlu; “Başkan Halil Şahin, İskenderun için çok önemli hizmetlerde bulunmuştur. Özellikle şehrimize üniversitelerin getirilmesi noktasında yoğun çaba sarf etmiştir. Bu bağlamda görevde kalmasını temenni ediyoruz ancak takdir kendisinindir. Bu güne kadar İskenderun’un geleceği için çok önemli hizmetlerde bulunan Başkanımız Halil Şahin’e şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Ardından kürsüye çıkan ve son kez İTSO Başkanı olarak meclis üyelerine ve kamuoyuna seslenen Şahin, ülke gündemi ile ilgili açıklamalarının ardından görev süresi ve yaptığı hizmetlere de değindi. 17 yıllık görev süresi içerisinde her zaman İskenderun menfaatlerini ön planda tuttuğunu ifade eden Şahin; “Görev sürem içerisinde her zaman bölgedeki sanayicilerimizin önünü açmak için olumlu çalışmalarda bulundum. Şahsi menfaatlerimi hiçbir zaman oda çalışmalarının önüne geçirmedim. Şimdi kesintisiz 17 yıllık İTSO Başkanlığımın verdiği onur ve gururla karşınızdayım. Görev yaptığım süre içerisinde beraber çalıştığım üyelerimize, sanayicilerimize ve oda personelime haklarını helal etmelerini istiyorum ve ben de herkese hakkımı helal ediyorum” diye konuştu.

Sağduyunu Hâkim Olduğu Bir seçim Olsun!

2 Şubat’ta yapılacak oda seçimleri öncesi üyelere ve delegelere de çağrıda bulunan Şahin; “Bundan önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerde olgunluk içerisinde geçecek ve odamıza yakışır bir başkan ve yönetim kurulu meclis üyelerinin seçileceğinden hiç kuşkum yok. Öncelikle bu seçimin camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Seçim sonrası en azından sizlerin %60’ı yeni meclis içerisinde olacaksınız. Bütün seçime giren gurupların temsilcilerinden ricam, seçimin sağduyunun hâkim olduğu, olgunluk içerisinde ve seçim sonrası birbirinize en samimi ve içten duygularla kucaklaşacağımız bir samimiyet içerisinde seçim geçirmenizi istirham ediyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Şahin, meclis üyelerinin tamamına İskenderun Güvercinin resminin bulunduğu fincan takımı hediye etti. İTSO Meclis Başkanı Okan Belli ve İTSO Meclis üyesi Muzaffer Seküçoğlu’da başkana fincan takımı takdim ederken, toplantı sonrası meclis üyeleri toplu halde hatıra fotoğrafı çekildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here