İtfaiye Teşkilatının Kuruluşu Törenlerle Kutlandı

0
229

bld-itfaiye1İtfaiye Teşkilatının kuruluşunun 299. Yıldönümü ve İtfaiyecilik Haftası kentimizde de gerçekleştirilen çeşitli etkinlerle kutlandı. İskenderun Belediyesi İtfaiye erleri, kuruluş yıldönümlerini İtfaiye Müdürü Ömer Çolak ile birlikte pasta keserek kutladılar.

25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiyecilik Haftası ve İtfaiye Teşkilatının kuruluşunun 299. yıldönümü kutlamaları Atatürk Anıt Alanına İtfaiye Müdürü Ömer Çolak ve itfaiye erlerinin çelenk sunmasıyla başladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu.

Törende konuşan İtfaiye Müdürü Çolak; “1579 yıllarında tulumbacılar adıyla başlayan bu mesleğimiz günümüzde itfaiye olarak devam etmektedir. Yaşam mücadelesi verdiğimiz dünyamızda savaşlar artık top, tüfek, tank ve okla yapılmamaktadır. Şimdiki çağımızdaki savaşlar nükleer, biyolojik, radyoaktif ve kimyasal silahlarla yapılmaktadır. Bu nedenle yapmış olduğunuz bu kutsal görevin değeri daha da artmaktadır” dedi. Vatandaşlardan araçlarını düzenli park etmeleri ve itfaiye araçlarına yol vermeleri konusunda yardımcı olmaya davet eden Çolak; “Bizim her saniyemizin bir değeri vardır” diye konuştu.

Törenin adından İtfaiye hizmet binasına giden itfaiye erleri, İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluşunun 299. yıldönümü pastasını İtfaiye Müdürü Ömer Çolak ile birlikte kestiler.

İtfaiyecilerden Kaymakam ve Belediye Başkanına da ziyaret…

İtfaiye Müdürü Ömer Çolak ve bir grup itfaiye eri, İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluş yıldönümünü ve İtfaiyecilik Haftası kutlamaları çerçevesinde Belen Kaymakamı ve aynı zamanda İskenderun Kaymakam Vekilliği yapan Abdulaziz Aydın’ı ve İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek’i makamında ziyaret ederek, çiçek takdim ettiler.

bld-itfaiye2

İtfaiyeciler, ilk ziyaretlerini Kaymakam Aydın’a gerçekleştirdiler. Kaymakam Aydın; “Belen Kaymakamı olarak özellikle yaz aylarında Belen’de meydana gelen orman yangınlarında göstermiş olduğunuz mücadeleden ve verdiğiniz desteklerden dolayı başta Belediye Başkanımız Yusuf Civelek’e, size ve teşkilatın değerli mensuplarına çok teşekkür ediyorum. Her aradığımızda, her sorunumuzda yanımızda oldunuz, destek verdiniz. Orman yangınlarının genişlemeden, büyümeden söndürülmesinde, can ve mal kaybına yol açmadan söndürülmesinde çok eşsiz destekleriniz oldu. Şahsınızda emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Haftanızı tekrar kutluyorum. Nice 300 yıllar diliyorum” dedi.

Civelek, “İtfaiye Müdürlüğü Artık Çağdaş Bir Birim Haline Gelmiştir!”

İtfaiye Müdürü Ömer Çolak ve bir grup itfaiye erinin, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek’e gerçekleştirdiği ziyarette Başkan Civelek, İtfaiye Teşkilatının kuruluşunun yıldönümünü ve İtfaiyecilik Haftası’nı kutladı.

2009 yılında göreve başladığında, İskenderun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün araç ve bina olarak artık çağdaş halini yitirmiş vaziyette olduğunu anımsatan Başkan Civelek; “Her şey gelişiyor, değişiyor. Çağa ayak uyduramayan hiçbir insan, birim, hiçbir devlet ayakta kalamıyor. Çağa ayak uyduracaksınız, çağdaş olacaksınız. İskenderun İtfaiye Müdürlüğü 2009 yılından bu yana artık gerçekten çağdaş bir birim haline gelmiştir. Artık siz de daha rahat işinizi icra ediyorsunuz. Yangın ve afet her zaman olabilir. Siz her zaman hazırlıklı olmalısınız” dedi.

İtfaiye Müdürü Ömer Çolak, modern bina ve araçlar almasından dolayı Belediye Başkanı Civelek’e teşekkür etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here