İSTE’nin Dünyaya Açılan Penceresi İlgi Görüyor

0
98

iste-web-sayfa1Sadece 10 ay önce faaliyete geçen İskenderun Teknik Üniversitesi’nin web sitesi (www.iste.edu.tr) modern arayüzü ve içeriği ile sıkça ziyaret ediliyor, sıralamalarda hızla yükseliyor.

İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) web sitesi (www.iste.edu.tr), özellikle merkez kampusun mastır planı ve Teknoversite vizyonunun tanıtımı sonrası, web sayfası trafiği istatistiklerinde büyük bir çıkış yakaladı. Dünyadaki web sitelerini analiz eden, hizmet verdiği ülkelerdeki tüm web sitelerinin etkinliğini ölçerek sıralamasını gösteren dünyaca ünlü Amazon.com’un sahip olduğu ALEXA (www.alexa.com) analiz-ölçümleme şirketine göre; İSTE’nin web sayfası www.iste.edu.tr Türkiye’deki tüm web sayfaları arasında 06 Aralık 2016 tarihi itibarıyla en çok ziyaret edilen ve okunurluğu olan 3554’üncü internet sitesi konumuna ulaştı.

Bu değer, Türkiye’deki ve dünyadaki muadili üniversitelerin web sitesi trafiği istatistikleri ile oransal olarak karşılaştırıldığında oldukça başarılı ve umut verici bulunuyor. Milyonlarca web sayfası arasında dünya sıralamasında da tırmanışa geçen İskenderun Teknik Üniversitesi web sitesinin ziyaretçilerinin yaklaşık %5’inin yurtdışından olması dikkat çekiyor. İçeriğin zenginleştirilmesi ve bilgi işlem hizmetleri altyapısının tamamlanmasından sonra, sitenin etkinliğinin daha da artması bekleniyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here