İSTE’li Buğra Çankır’dan Müthiş Resital

0
85

iste-bugra-cankir2İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlisi Buğra Çankır, Başbakan Binali Yıldırım ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan’ın da katıldıkları; “Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Bireylere Yönelik Ulusal Eylem Planı Tanıtım Toplantısı”nın açılışında harika bir resital sundu.

“Perfect/Absolute Pitch” (Mükemmel/Mutlak Kulak) olarak adlandırılan olağanüstü müziksel işitme yeteneğine sahip olması nedeniyle dünyadaki 664 müzik dehasından birisi olarak kabul edilen ve birincilikle kazanarak öğrenim gördüğü İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı’nı büyük bir başarı ile bitiren, okulunu bitirir bitirmez mezun olduğu konservatuarda öğretim görevlisi olan otistik Buğra Çankır, geçtiğimiz Aralık ayında İstanbul’da, Başbakan Binali Yıldırım ile Aile Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının katıldığı “Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Bireylere Yönelik Ulusal Eylem Planı Tanıtım Toplantısı”na katıldı.

iste-bugra-cankir3

Toplantının açılışında, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlisi Buğra Çankır, flüt öğrencisi Alpaslan Ertuğrul Eren ile birlikte dinleyenlere unutulmaz bir resital sundu. Buğra Çankır’ın performansından çok etkilenen ve duygusal anlar yaşayan Başbakan Binali Yıldırım, İSTE Öğretim Görevlisi Buğra Çankır’ı bizzat tebrik ederek başarılar diledi.

Buğra Çankır’ı İSTE olarak desteklemeye devam edeceklerini belirten Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli; “O başarılı çalışmaları ile otizmlilerin, herkesin, sesi ve rol modeli durumunda… Azmetmenin nelere kadir olduğunu Buğra’nın şahsında görebiliyorsunuz. Herkese örnek olması lazım… O müthiş bir deha ve yetenek” diyerek, Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı’nda da eğitime katkı sağlayan Buğra Çankır’a İSTE’nin tanınırlılığına yapmış olduğu katkılardan dolayı ayrıca teşekkür etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here