İSTE’den Mesleki Eğitim Atağı

0
18

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), bünyesinde barındırdığı üç meslek yüksekokulunda toplamda 6 yeni bölüm açarak eğitim kapasitesini bu yıl da genişletiyor.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın oluru ile İSTE Denizcilik Teknolojileri Meslek Yüksekokulu bünyesinde Su Altı Kaynak Teknolojisi Programı; İSTE İskenderun Meslek Yüksekokulu bünyesinde Sondaj Teknolojisi Programı ve Mimari Restorasyon Programı ile İSTE İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Kaynakçılık Meslek Yüksekokulu bünyesinde Döküm Programı, Endüstriyel Kalıpçılık Programı ve Kaynak Teknolojisi Programları’nda öğrenci alımı en kısa süre içerisinde başlayacak.

İSTE’yi hem bulunduğu bölgede hem de ülkemizde söz sahibi olan bir eğitim merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini ifade eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci; “YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’ın taleplerimizi onaylamasıyla vizyon sahibi yeni programlarımızda öğrenci kabul edecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Öncelikle İSTE’nin gelişimi, dönüşümü ve büyümesi adına gösterdiğimiz çabaya destek olan Prof. Dr. Erol Özvar Hocamıza şahsım ve üniversitem adına teşekkür ederim.

Eğitim kalitesinden ödün vermediğimiz meslek yüksekokullarımızda öğrenci almaya başlayacağımız yeni programlarla bölgemize ve Türkiye’mize kalifiyeli ara elemanlar yetiştirmeye devam edeceğiz. Bu bağlamda yeni açılan bölümlerimizin hepimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor ve aramıza katılacak öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum” değerlendirmesinde bulundu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here