İSTE’de İletişim ve Beden Dili Konferansı

0
39

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE)’nde “İnsan Tanıma Yöntemlerinin Bilimsel Arka Planı” konulu konferans düzenlendi.

İSTE Merkez Kampüs’te gerçekleştirilen konferansın konuğu insan tanıma yöntemleri uzmanı, araştırmacı yazar ve adli belge inceleme uzmanı Dr. Murat Kaplan’dı. Mavi Salon’da gerçekleştirilen konferansa İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektör Yrd. Prof. Dr. Meltem Eken, İSTE idari ve akademik personeli ile birlikte öğrenciler katıldı.

İnsanlarla doğru ve etkili iletişim kurmanın detaylarının bahsedildiği konferansta yüz analizi, beden dili analizi ve el yazısı analizi konuları hakkında bilgiler verildi. İletişimin karşı tarafı tanımladıktan sonra daha sağlıklı ve başarılı ilerlediğini ifade eden Dr. Murat Kaplan, insanlarla etkileşim halinde olmanın püf noktalarına değindi. Sosyal ve profesyonel ihtiyaçların karşılanması için davranış-sağlık ilişkisinin gözetilmesi gerektiğinin de altını çizen Kaplan, deneysel yöntemlerle geliştirilen iletişim deneyimlerinden bahsederek; “Beynimizde her duygunun nörokimyası var. Karar verme ve algılarımız buna göre şekilleniyor. Bu yüzden yüzümüzdeki her kas hareketi fikirlerimizin de göstergesini yansıtıyor” dedi.

İnsan Tanıma Yöntemlerinin Bilimsel Arka Planı konulu konferansın değerlendirmesini yapan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci; “İSTE olarak öğrencilerimizin gelişimine olanak tanıyan her türlü etkinliği gerçekleştiriyoruz. Bugün bu konferansta verilen bilgiler de gösteriyor ki her şeyin ardında bilim vardır; tek gerçek bilimdir. İnsan ilişkilerini başlatan ve sağlıklı sürdürülmesini sağlayan da budur” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık bir saat süren konferans soru ve cevapların ardından fotoğraf çekimi ile son buldu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here